Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verwijderingsbijdrage voor elektrische apparaten succesvol

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING NVMP

verwijderingsbijdrage voor elektrische apparaten groot succes

Zoetermeer, 8 juni 2001

Verwijderingsbijdrage voor elektrische apparaten groot succes !

Inzameling van elektrische apparaten loopt als een trein

In de maand mei is een ongeëvenaard aantal apparaten ingezameld. Met name bij de kleine elektrische apparaten is een grote toename geconstateerd.

Vorig jaar werden al meer grote apparaten ingezameld dan wat volgens de officiële berekeningen jaarlijks wordt afgedankt. Dit jaar zet deze trend zich voort.

Tot en met eind mei zijn dit jaar totaal 492.000 grote apparaten, zoals koelkasten, tvs en wasmachines, ingezameld. Dat is een stijging van 19% ten opzichte van vorige jaar.
Aan kleine apparaten, zoals stofzuigers, boormachines en CD-spelers, is dit jaar 3.841 ton ingezameld. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een stijging van 60%.

Door de verwijderingsbijdrage zijn steeds meer consumenten zich ervan bewust dat elektrische apparaten worden gerecycled. Het stimuleert hen de afgedankte apparaten apart te houden en in te leveren.

De Stichting Verwijdering Metalektro Producten die in opdracht van producenten en importeurs van elektrische apparaten de inzameling en recycling verzorgt is tevreden met deze resultaten. De inzameling en recycling van elektrische apparaten wordt gefinancierd met de verwijderingsbijdrage die de consument bij aankoop van een nieuw apparaat betaalt.

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie