Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eenderde zwaar vervoer in Lelystad niet in orde

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Lelystad 7-06-2001
Controle zwaar vervoer
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Regionale controle zwaar vervoer: eenderde was niet in orde LELYSTAD Donderdag tussen 08:00 en 15:00 heeft er een regionale controle zwaar vervoer plaatsgevonden nabij de A6 in Lelystad. Deze controle maakte deel uit van een landelijke actie, gecoördineerd door Inspectie Milieuhygiëne, waarbij het gehele jaar door regelmatig wordt gecontroleerd op verschillende plaatsen in heel Nederland. Bij deze controle werkte de Inspectie Milieuhygiëne samen met Regiopolitie Flevoland, KLPD, Bureau Handhaving Provincie Flevoland, Algemene Inspectiedienst en de Rijksverkeersinspectie.

Motorrijders van Regiopolitie Flevoland gaven een volgteken aan vrachtwagens (zoals tankwagens, kiepwagens en containerwagens) die in de omtrek reden en begeleidden hen naar het steunpunt van Rijkswaterstaat aan de Parallelweg. Daar werden de voertuigen gewogen en gecontroleerd. De controle spitste zich toe op:
- naleving van de milieuwetgeving

- goed vervoeren van (gevaarlijke) afvalstoffen en mest over de weg
- technische staat van de voertuigen

- naleving van rijtijdenwet

- de benodigde papieren

In totaal werden 38 voertuigen gecontroleerd. Tegen 13 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt voor voornamelijk overbelading en overschrijding rijtijdenwet. Met andere woorden: eenderde van de gecontroleerde vrachtwagens bleek niet in orde te zijn. Acht voertuigen zijn (tijdelijk) uit het verkeer gehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie