Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele start herinrichting speeloase De Beuk Den Helder

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

OFFICIELE START HERINRICHTING SPEELOASE DE BEUK

datum: 1 juni 2001

Donderdag 7 juni a.s. geven de wethouders E.J. Vos-Brandjes en R. Waltman het officiële startsein voor de herinrichting van speeloase `De Beuk'.

Het programma: 16.15 uur: welkom en toespraak wethouder 16.20 uur: officiële `eerste hap' 16.30 uur: limonade, popcorn en springkussen voor de kinderen op het basketbalplein koffie of thee voor volwassenen in De Beuk 17.00 uur: einde (springkussen blijft tot 18.00 uur staan)

de inrichting De herinrichting van speelplek De Beuk maakt zowel onderdeel uit van het `Plan van aanpak Van Galenbuurt', als van de nota `Spelen in Den Helder'. Bij de ontwikkeling van deze speelplek is rekening gehouden met de stedebouwkundige structuur van de buurt, de beheersbaarheid en de verschillende belangen.

De firma Meijer is ondertussen begonnen met de bestrating. Deze werkzaamheden nemen drie à vier weken in beslag. De speeltoestellen worden zo spoedig mogelijk na levering geplaatst. Een deel van de toestellen zal zeker voor de zomervakantie kunnen worden ingewijd.

Het ontwerp van de speeloase heeft tijdens de inspraakperiode in buurthuis De Beuk gehangen. In samenspraak met bewoners, Stichting Van Galenbuurtbelangen, HVBWS en gemeente is gekozen voor onder meer een bandschommel, een kraaiennest, een kettingpad, een spreekbuis, een touwbrug en een klimtoestel. Achter De Beuk komt een basketbalveld met twee baskets.

De totale inrichtingskosten bedragen ca. f 300.000,=. Dit bedrag wordt betaald uit de gemeentelijke budgetten `spelen' en `Van Galenbuurt' en uit bijdragen van de HVBWS en de Stichting Van Galenbuurtbelangen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie