Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie over urodynamisch onderzoek

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de eerste helft van juni 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00

Vrij 08-06-2001 Het urodynamisch onderzoek bij mannen met plasklachten *

13:30 uur Mw. drs. B.B.M. Kortmann (Medische Wetenschappen)

Titel proefschrift: Critical evaluation of
Urodynamic Studies in the
Assessment and
Treatment of Men with Lower
Urinary Tract
Symptoms
Promotor: Prof. dr. F.M.J. Debruyne

Copromotores: Dr. J.J.M.C.H. de la Rosette

Ir. H. Wijkstra

Het urodynamisch onderzoek is momenteel het standaardonderzoek in de diagnostiek van plasklachten bij oudere mannen. Deze plasklachten worden geassocieerd met een prostaatprobleem. Tijdens het urodynamisch onderzoek meet men de mate van obstructie van de urinestroom door de prostaat. Het proefschrift van mw. Kortmann behandelt verscheidene aspecten van het urodynamisch onderzoek bij mannen met lagere urinewegsymptomen. Ook medicijnen die gebruikt worden komen aan bod zoals alfablokkers. Alfablokkers zijn medicijnen die plasklachten verminderen door verslapping van de spiercellen in de prostaat. Mannen die alfablokkers gebruiken hadden in het algemeen nauwelijks vermindering van obstructie. Alle mannen met plasklachten kunnen baat hebben bij het gebruik van een alfablokker wat betreft vermindering van hun klachten, onafhankelijk van de aanwezigheid van obstructie.
Barbara Kortmann (Heilig Landstichting) begon in januari 2001 aan haar chirurgische vooropleiding in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen.

* Voor meer informatie over deze promotie kunt u contact opnemen met PR & Voorlichting
van het Universitair Medisch Centrum St Radboud Nijmegen, tel (024) 361 35 28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie