Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening vernieuwde Zonweg gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-06-05: Opening vernieuwde Zonweg pag.nr.=7240

Vrijdag 8 juni openen de heren mr. A.F. Oudt, voorzitter van de Bedrijvenvereniging Laakhaven en Binckhorst en mr. drs. G.A.A. Verkerk, wethouder Economie en Personeel van de gemeente Den Haag, de vernieuwde Zonweg.

De Zonweg vormt een schakel tussen de Binckhorstlaan en de Regulusweg en is een belangrijke ontsluitingsweg van het bedrijventerrein. Veel nieuwe kantoorpanden zijn gebouwd in de omgeving van de Zonweg. Mede hierdoor is de verkeersintensiteit op de Zonweg de laatste jaren sterk toegenomen. Veel verschillende soorten gebruikers maken gebruik van de Zonweg: lijnbussen, bestemmingsvrachtverkeer, fietsers en (doorgaand) autoverkeer.

Inrichting
In de Zonweg is een rijbaan van 8.00 m breed aangelegd met aan beide zijden een strook van 1.50 m breed voor multifunctioneel gebruik, zoals fietsen, laden en lossen. Door deze strook ondervindt het doorgaande verkeer voortaan geen hinder meer van dubbelgeparkeerde (vracht)autos. Bij de kruising Zonweg/Binckhorstlaan is een verkeerslichteninstallatie aangebracht. Hierdoor is de veiligheid voor linksafslaand verkeer en de doorstroming van het openbaar vervoer beter geworden. Het openbaar vervoer maakt hier gebruik van een verkeerslichtenbeïnvloedingssysteem. De bestaande bushaltes zijn, wanneer dit beter was voor de verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid, enige meters verplaatst of aan de andere kant van de kruising gesitueerd.

Parkeren
Parkeren kan aan beide zijden van de Zonweg. Wel veranderden de parkeerplaatsen van gestoken parkeren in langsparkerenhavens. Door de reconstructie van de Zonweg zijn 9 parkeerplaatsen komen te vervallen.

Groenvoorzieningen
Op de Zonweg stond een groot aantal bomen. Hiervoor is een groenplan opgesteld. Bomen in goede staat zijn blijven staan. Bomen in slechte staat of bomen die waren afgestorven, zijn vervangen. Alle bomen zijn, met het oog op bescherming tegen aanrijschade, voorzien van boombeugels en boomdammen.

Kosten
De herinrichting van de Zonweg heeft 2.900.000 gulden gekost. De verkeerslichteninstallatie op de kruising Zonweg/Brinckhorstlaan is gefinancieerd met een subsidieregeling van het Stadsgewest Haaglanden.

Overleg
De voorbereiding en uitvoering van de reconstructie van de Zonweg is uitgevoerd in overleg met de Bedrijvenvereniging Laakhaven en Binckhorst, Kamer van Koophandel en de bewoners van het woonblok Binckhorstlaan/Vestaweg. Met de uitgesproken wensen is steeds zoveel mogelijk rekening gehouden.

5 juni 2001

last update: 7 juni 2001 ;pag.: 7240; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie