Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsbureau Vlees over barbecuen

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Voorlichtingsbureau Vlees

Keywords:

Persbericht d.d. 6/8/2001

En wat gaat er op de barbecue met varkensvlees?

Eindelijk breekt de tijd weer aan dat we volop kunnen barbecuen. Gezellig met zn allen buiten eten, een mooi aangeklede tafel, een koel drankje en het lekkerste varkensvlees ligt klaar om gegrild te worden. Want varkensvlees is bij uitstek geschikt voor de barbecue. Varkensvlees leent zich uitstekend voor marineren, koken, kruiden, naturel inpakken in aluminiumfolie etc. Hierbij een kleine selectie uit de oneindige variatie in varkensvleesproducten voor de barbecue én enkele tips om het barbecuen ook gezellig te houden.

Tips voor barbecuen met varkensvlees:

* Vlees met een langere bereidingstijd, zoals bijvoorbeeld schouderkarbonades, kunt u het best bijna gaar koken in bouillon. De schouderkarbonade kan dan verder garen op de barbecue. Eventueel extra kruiden toevoegen voor de fijne smaak.
* Spareribs kunt u (na het voorkoken in bouillon) marineren in bijvoorbeeld een mengsel van olie, ketjap, sambal, bruine suiker en verschillende kruiden en specerijen en dan langzaam barbecuen.
* Ook voor verse worst of sausijsjes geldt eerst even koken en dan op de barbecue, dan knappen ze niet.

* Als u zelf gehaktballetjes of hamburgers maakt kunt u ze ook het best even voorkoken. Dan vallen ze op de barbecue niet uit elkaar.
* Voor een heel verrassend varkensfiletlapje maakt u een mengsel van appelstroop, mosterd, Cajunkruiden en slaolie. Een uurtje laten intrekken en dan op de barbecue.

* Om uitdrogen van het vlees te voorkomen, kunt u het beste ná het barbecuen het vlees zouten.

* Speciale hapjes, zoals varkensvleesreepjes met groentecombinaties of aardappelen met kruidenboter, kunnen prima in aluminiumfolie worden geroosterd.

* Als u houten satéstokjes eerst een uurtje in water in de koelkast legt, verbranden ze niet.

Waar moet u op letten:

* Gebruik nooit spiritus, petroleum of wasbenzine bij het aanmaken van de barbecue, maar veilige aanmaakblokjes en speciale aanmaakvloeistof.

* Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees (kruisbesmetting), maar gebruik hiervoor altijd schone schalen/borden.
* Zorg ervoor dat het vlees niet verbrandt of zwart wordt. Snijd eventueel verbrande randjes van het vlees af.
* Verse producten vereisen extra aandacht. Hou het vlees daarom zo lang mogelijk in de koelkast door het op verschillende kleinere schalen te leggen en er pas uit te halen als u het gaat gebruiken.

Kinderen:
Ook voor de kinderen hebben we leuke en lekkere tips, zodat ze mee kunnen genieten van het heerlijke varkensvlees van de barbecue:
* Rijg blokjes ham, gebraden gehakt of rookworst aan een spies. Doe tussen de stukjes varkensvlees stukjes groente en fruit.
* Verpak een stukje varkensfilet met wat groente en fruit in aluminiumfolie en leg dit op de barbecue. Niet alleen lekker voor de kinderen!

Alvast een smakelijke en zonnige zomer gewenst!

We hebben natuurlijk nog een heerlijk recept met varkensvlees dat heel geschikt is voor de barbecue!

Countrystyle spareribs (recept voor 4 personen)

Ingrediënten:
1 deciliter azijn
1 eetlepel mosterd
1 liter water
1 theelepel Worcestersaus
½ eetlepel ketjap manis
100 g bruine basterdsuiker
1200 gram spareribs
2 deciliter barbecuesaus
2 eetlepels abrikozenjam
6 eetlepels TexMexkruiden

Bereiding:
1. Breng het water met de azijn, de suiker, 3 eetlepels TexMexkruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen. 2. Laten afkoelen in het vocht en het liefst een nachtje laten staan 3. Meng de mosterd met 2 eetlepels TexMexkruiden, 2 eetlepels barbecuesaus, de jam, de Worcestersaus en de ketjap. 4. Steek de barbecue aan.
5. Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de TexMexkruiden 6. Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. 7. Leg de spareribs op een grillrek en rooster ze op de barbecue rondom bruin (ca. 10 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.

Voor meer informatie:
Voorlichtingsbureau Vlees
Monique ten Cate
telefoon: 070 3197811
e-mail: (monique@vlees.nl)
internet: www.vlees.nl

Terug naar het overzicht van persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie