Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe seizoenbrochure van het Oude Slot

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

8 juni 2001

DE NIEUWE SEIZOENBROCHURE VAN HET OUDE SLOT IS UIT

De nieuwe seizoenbrochure van Het Oude Slot met het programma voor seizoen 2001-2002 is weer uit. Het prachtige nieuwe programma is zoals vanouds samengesteld door Juliska Kok, directeur van Het Oude Slot en Evelien Fijma die de kunstbussen programmeert. U kunt de brochure gratis afhalen bij Het Oude Slot, de bibliotheek, Casca, het raadhuis en diverse andere locaties. Hierbij alvast een korte vooruitblik.

Kamermuziek: Eens per maand een koffieconcert op de zondagochtend, onder andere met Laureaten van Het Prinses Christina Concours. In de avondconcerten onder andere Ellen Corver met zangeres Charlotte Riedijk, Ronald Brautigam op fortepiano, Klára Würtz en Frank van de Laar met cellist Jeroen den Herder. Pianist Rudolf Jansen komt samen met zangeres Irene Maessen en fluitiste Eleonore Pameijer. Violiste Liza Ferschtmann en Suzanne Groot begeleid door haar vader Rinus. En voor het eerst sinds jaren weer een quatre-mainsduo: Wineke Jordans en Leo van Doeselaar. De Vrienden hebben gekozen voor Reinbert de Leeuw en het Ruijsdael Kwartet.

Jazz & Wereldmuziek: Meer jazzconcerten, wereldjazz en groepen, die eigentijdse muziek maken die toch heel toegankelijk is. Het Yuri Honing Trio speelt met Irakese muzikanten in the Orient Express . 8-Mansformatie Bite the Gnatze, speelt een mengeling tussen jazz en Ierse en Schotse folkmuziek, Bik Bent Braam, een fantastische big band, Joshua Samson en zijn Audible Lifestream (slagwerk, bandoneon en basklarinet), cellist Ernst Reijseger met slagwerker Alan Purves, Wolter Wierbos en de Senegalese zanger Mola Sylla. I Compani, met een interpretatie van de opera Aïda. Greetje Bijma begeleid door Klaas Hoek op kerkorgel in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Ook nog wat pure jazz en geïmproviseerde muziek, o.a. Rein de Graaff Trio met Herb Geller en John Marshall, trompettist Erik Vloeimans in een nieuw Quintet, en trompettist Erik Boeren met zijn kwartet.

Muziek & Poezie: Een nieuw genre binnen de programmering van Het Oude Slot. Met een muzikale voorstelling over Annie MG Schmidt (voor volwassenen!), een lezing van Anna Enquist met muziek van Chopin, Muziek en gedichten van Cees Thissen en Leo Divendal en een programma waarin Kitty Courbois gedichten voordraagt met begeleiding van Polo de Haas en haar broer Pierre Courbois.

Toneel en Cabaret: Natuurlijk is er ook weer toneel en cabaret, zoals Kaas, naar een roman van Elsschot en Josée Ruiter met een solostuk over Louis Couperus. Op cabaretgebied enkele oude bekenden, zoals Jeroen van Merwijk, Kees Torn en Bert Klunder. En ook een wat minder bekend duo dat een cabaratesk toneelstuk opvoert, gesitueerd in de jaren zeventig.

Lezingen: De vrienden organiseren weer een aantal lezingen, waaronder een literaire lezing met schrijver Thomas Rosenboom en lezingen over Italiaanse film, Proust en een kunsthistorische lezing over Jeroen Bosch.

Familieprogramma: Voor de kinderen en hun ouders elke maand een familievoorstelling, onder andere een opera over de kleine zeemeermin, een film met toneel over Rin Tin Tin, een opera Zieltje van Xynix, een voorstelling met als titel STOM en eentje die de titel Engel.nl draagt.

Kunstbussen: We gaan ook vaker met de Kunstbus, naar Valkhof in Nijmegen, het Residentieorkest in Den Haag, het Centraal Museum, het Wereldmuseum in Rotterdam, een opera en waarschijnlijk de Mattheus Passion. Meer informatie vindt u in het seizoenboekje, op de website (www.oudeslot.nl) en te zijner tijd in de maandfolders en kranten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie