Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medaille-uitreiking op vliegbasis Volkel

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Medaille-uitreiking op vliegbasis Volkel

08-06-2001

Op vliegbasis Volkel zijn vandaag (8 juni) medailles uitgereikt aan ca. zeventig (oud-) luchtmacht militairen. De militairen ontvingen de NATO medaille met de gesp Former Yougoslavia uit handen van de commandant van vliegbasis Volkel, kolonel-vlieger J.L.H. Eikelboom, als afsluiting voor hun deelname aan meerdere operaties.

De militairen kregen de medaille omdat zij in de periode van 1 juli 1999 tot en met 13 januari 2000 waren uitgezonden naar Amendola in Italië. Daar namen F-16´s van de Koninklijke Luchtmacht deel aan de NAVO operatie Joint Forge. Eén militair ontving naast de NATO medaille met de gesp Former Yougoslavia ook de Herinneringsmedaille Multinationale Vredesoperatie Joint Forge. Daarnaast kreeg een andere militair de Herinneringsmedaille Humanitaire Hulpverlening uitgereikt voor deelname aan de operatie Allied Harbour. Dit was de humanitaire hulpverlening voor de Kosovaarse vluchtelingen in Albanië tijdens de Kosovo-crisis in 1999. De militairen ontvingen de onderscheidingen tijdens een parade op vliegbasis Volkel in aanwezigheid van familieleden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie