Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak busmaatregelen gebied Kolhornseweg Hilversum

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persberichten Week 23 (4 - 10 juni 2001)

Inspraak busmaatregelen gebied Kolhornseweg

De raadscommissie Verkeer en Buurt heeft besloten het voorstel om snelheidsbeperkende maatregelen in te voeren voor het bustraject door de Van Ghentlaan, Karel Doormanlaan, Admiraal de Ruyterlaan, Kolhornseweg en de Hilverstweg vrij te geven voor inspraak. In het voorstel staan de locaties genoemd van de straten waar de bus doorheen rijdt en welke maatregelen genomen gaan worden. Het gaat daarbij vooral om een combinatie van bushalte's met plateau's. Daarnaast worden bij wijze van proef een aantal Maldense drempels aangelegd. Autobuswielen rijden langs deze drempels maar autowielen moeten eroverheen, zodat de snelheid wordt beperkt.

Belangstellenden kunnen het voorstel inzien bij de receptie van de dienst Stadsontwikkeling en in de Burgerleeskamer van het raadhuis. Daarnaast is er gelegenheid om tot 6 juli uitsluitend schriftelijk te reageren op de voorgenomen maatregelen.

De snelheidsbeperkende maatregelen voor het bustraject maken deel uit van een totaal pakket aan maatregelen voor de herinrichting van het verblijfsgebied waarin de straten liggen. De besluitvorming en de inspraak hiervan hebben inmiddels plaatsgevonden. De uitvoering van alle maatregelen gaat eind dit jaar van start.

Schriftelijke reacties kunt u tot 6 juli sturen aan de Dienst Stadsontwikkeling, Afdeling Beheer, de heer Taco Stroo, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor meer informatie kunt u bellen met de dienst Stadsontwikkeling, de heer Fonk (692 26 13) of de heer Stroo (629 28 23)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie