Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 3e persbericht

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-06-2001 3e persbericht van vrijdag 8 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man overvallen en beroofd
Vanmorgen tussen 09.00 uur en 09.30 uur, is een 36-jarige inwoner van Eindhoven in zijn woning aan de Reinaertlaan overvallen, mishandeld en beroofd van ongeveer 10.000 gulden. Omstreeks die tijd werd er bij het slachtoffer aangebeld door een negroïde man van 1.70 a 1.75 cm lang, normaal postuur, gekleed in een zwarte broek en jas en een mogelijk Joegoslavische man van 1,70 cm lang, gezet sportief postuur gekleed in een spijkerjas en spijkerbroek. Toen het slachtoffer de deur had opengedaan werd hij direct bedreigd met een mes en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij werd naar binnen geduwd en door een van de daders werden zijn handen geboeid. De overvallers eisten geld van de man die daarop aangaf dat er geld in zijn portemonnaie zat. Hierna werd hij vastgebonden en mishandeld. Nadat de daders vertrokken waren kon de man de aandacht trekken van een buurtbewoner die de politie waarschuwde. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets gezien hebben zich met hen in verbinding te stellen.

Oirschot: Oplichting
Vrijdagmiddag om 15.00 uur is op het politiebureau in Oirschot een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht valsheid in geschrifte c.q. oplichting te hebben gepleegd. Hij heeft onder een valse naam en met gebruikmaking van het sofi-nummer van een ander via een uitzendbureau werk gekregen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Drugsdealer aangehouden
Op het Speelhuisplein is vrijdagmiddag om 14.15 uur een 19-jarige Marokkaanse man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij drugs stond te verkopen. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van drie bolletjes cocaïne en een flinke hoeveelheid geld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De drugs en het geld zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Vrijdagmiddag om 15.43 uur is op het Speelhuisplein een 36-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor uit een winkel aan het Gerardusplein een groot aantal pakken waspoeder te hebben weggenomen. De pakken waspoeder waren door de verdachte reeds verkocht aan een 22-jarige Helmondse. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De weggenomen pakken waspoeder zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Smalstraat is vandaag tussen 15.25 uur en 15.30 uur een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood voorzien van het kenteken TF-04-KJ, weggenomen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Europalaan in de richting Eindhoven. Er werd gecontroleerd vlak bij een oversteekplaats waar iedere dag veel schoolkinderen oversteken. Er zijn 215 bestuurders geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie