Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Lelystad promoot met kitesurfen

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Lelystad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lelystad

Lelystad promotieteam te water komt deze zomer in actie, de kick van het kitesurfen

Deze zomer zal, voorzien van kleding en vliegers (kites) met het logo Lelystad Voor Wie Verder Kijkt, het gemeentelijk kitesurfteam op diverse evenementen te zien zijn. Kitesurfen is een spectaculaire variant op het windsurfen waarbij het zeil heeft plaatsgemaakt voor een metersgrote vlieger. Henry Kruissink, in het dagelijks leven controller bij de sector Stadsontwikkeling van de gemeente, grijpt elk vrij uurtje aan om te stunten op het water. Samen met Marc Tober, Taco van Leeuwen en Pieter van Leeuwen vormt hij sinds dit jaar het promoteam te water van Lelystad.

Het publiek kan tijdens de demonstraties van het Lelystadse team genieten van een sport waarbij behendigheid, het bespelen van de wind en sprongkracht een hoofdrol spelen. Het spectaculaire van het kitesurfen zit namelijk niet in de snelheid maar in de sprongen. De echte professionals kunnen sprongen maken tot wel tien of vijftien meter. Het Lelystads kitesurfteam komt deze zomer regelmatig in actie. Ze worden bijgestaan en afgewisseld door Nies Aarts (Nederlands Kampioen in 1999) en Mike Verwater. Op vrijdag 15 juni zijn ze te zien tijdens de contactdag met relaties bij de Stedenmaagd in Lelystad en op 16 en 17 juni reist het team af naar Scheveningen voor het Nederlands Kampioenschap kitesurfen en het vliegerfestival. Ook bij de terugkomst van de Batavia deze zomer (begin juli) speelt het team een rol evenals op het Strandspektakel in Hargen aan Zee in het weekend van 8 juli en het Holland Sand Sculpture Park bij Almeerderzand in juli en augustus. In het weekend van 11 en 12 augustus tot slot zijn de kitesurfers weer in Lelystad te zien tijdens het watersportweekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie