Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Eemland zuid: brommercontrole

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.40 uur
Brommer-/scootercontrole

AMERSFOORT Donderdagmiddag en avond heeft de politie van het district Eemland zuid in samenwerking met het scooterteam een scooter/bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 160 brom/snorfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Dat leverde een flink aantal processen verbaal op:
81 voor het rijden met een opgevoerde brommer/snorfiets 26 voor het niet dragen van de verplichte helm
18 voor het rijden zonder bromfietscertificaat
13 voor het rijden zonder of met onjuiste plaat 11 voor het rijden zonder de vereiste verzekering 10 voor het ontbreken van goed werkende verlichting en andere technische mankementen.

Daarnaast werden vijf verdachten aangehouden voor diefstal en/of heling. Een aantal bestuurders deed afstand van hun brom/snorfiets in verband met de slechte staat van het voertuig.

Fietsers ten val door stuurfout

AMERSFOORT Donderdagmiddag om kwart over twee vond op de Westsingel een ongeval met twee fietsers plaats. Een 83-jarige man uit Amersfoort fietste met zijn vrouw over de Westsingel en ter hoogte van de Bollebrug stuurden de twee per ongeluk naar elkaar toe. De man kwam daardoor ten val en klaagde over last van zijn heup. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis de Lichtenberg overgebracht.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Donderdagochtend rond zes uur vond op de kruising van de Hogeweg en de Randenbroekerweg een ongeval plaats. Een 37-jarige man uit Amersfoort reed met zijn bestelauto over de Randenbroekerweg en verleende bij de kruising geen voorrang aan een 26-jarige plaatsgenoot op een brommer die op de Hogeweg (een voorrangsweg) reed. Door de aanrijding raakte de bromfiets beschadigd en liep de bestuurder een pijnlijke knie op. De bestelauto raakte eveneens beschadigd.

Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag om kwart voor twee werd de politie gewaarschuwd in verband met een winkeldiefstal in een pand aan de Utrechtsestraat. Personeel van de winkel had een 26-jarige vrouw uit Den Haag betrapt op het wegnemen van goederen. De politie heeft de vrouw aangehouden en constateerde dat de vrouw nog meer gestolen waar in bezit had van andere winkels. De vrouw bekende de verschillende diefstallen gepleegd te hebben. De totale waarde van de gestolen spullen (voornamelijk kleding) ligt op ongeveer Fl. 1000,-. De vrouw is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Beschonken man veroorzaakt aanrijding
AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag om half twee vond er op de Stadsring ter hoogte van de Kleine Haag een aanrijding plaats. Een 44-jarige man uit Amersfoort verleende geen voorrang toen hij vanaf de Kleine Haag de Stadsring wilde oprijden en hij botste tegen de auto van een 55-jarige plaatsgenoot. De autos raakten beschadigd, maar er raakte niemand gewond. Omdat de 44-jarige man naar alcohol rook, moest de man een blaastest doen. De test gaf aan dat de Amersfoorter teveel gedronken had.

Hij moest daarop meekomen naar het bureau voor een ademanalysetest. De man had een alcoholpromillage van 1,25 in zijn lichaam te hebben. Dat leverde hem een rijverbod van vijf uur en een boete van 900 gulden op. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie