Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting N.V. Milieuservices AVR Ridderkerk

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Oprichting N.V. Milieuservices AVR Ridderkerk 8 juni 2001 Barendrecht, 31-5-2001

De stemming over de samenwerking van Ridderkerk met AVR in het gebouw aan de P.C. Hooftstraat is bijkans euforisch. Maandagavond keurde de gemeenteraad het voorstel vol enthousiasme goed, en gisteren al richtten burgemeester J. B. Waaijer en AVR de nieuwe naamloze vennootschap op. Ze deden dit onder het toeziend oog van het 25-koppig personeel van de afdeling reiniging dat vanaf 1 juli in dienst treedt van de dienst en zodoende verantwoordelijk blijft voor het ophalen van het huisvuil in de gemeente.

Burgemeester Waaijer durfde het eergisteren al een mijlpaal te noemen in de geschiedenis van Ridderkerk. Een voorstel van het college werd unaniem en met lovende woorden van de politieke partijen aangenomen. Terwijl een jaar ervoor alle fracties nog argwanend reageerden; ze vreesden voor het lot van het personeel van de afdeling reiniging, wanneer deze over zou gaan naar AVR.

Het opgestelde personeelsplan stelde hen echter tevreden. Ook begrepen ze dat de gemeente de dienst wel van de hand moest doen, omdat de situatie in de afvalsector te complex wordt.

De ondernemingsraad toonde vanaf het begin eveneens begrip en was gisteren in de persoon van M. Wildeboer aanwezig bij de ondertekening. De voorzitter benadrukte dat de sfeer binnen een jaar behoorlijk is veranderd. "Vorig jaar was iedereen onrustig,'' zegt hij. ,,Het personeel voelde dat het werd opgeslokt door AVR, maar daar is niets meer van terug te vinden. Het draagvlak bij hen is erg groot. Ze voelen dat ze de tent zelf moeten gaan runnen.''

De medewerkers houden volgens de bepalingen dezelfde arbeidsvoorwaarden, hetzelfde loon en blijven allemaal in dienst. ,,Hun werk verandert ook niet direct,'' aldus Wildeboer. ,,Ze blijven in hetzelfde gebouw en krijgen hooguit een nieuw logo. Ja, ik denk dat de kwaliteit van de reiniging in Ridderkerk op hetzelfde niveau blijft.''

Dhr. B.R. Combée van AVR denkt daar net zo over. Al is het alleen al omdat de gemeente grootaandeelhouder is (minimaal 51 procent). ,,Zij zijn de baas,'' zegt hij. AVR was geïnteresseerd in overname van de afdeling reiniging, omdat ze strategische punten zoekt in de Nederlandse regio's. AVR is sinds 1995 bezig andere activiteiten te ontplooien naast vuilverbranding. Zoals het ophalen van huisvuil en recyclen van papier. Om niet helemaal naar de Botlek te rijden, zijn plekken als Den Haag, Brielle, Hellevoetsluis en nu dus Ridderkerk daarom van belang. Ook al omdat de lokale diensten veel te bieden hebben.

,,De mensen daar hebben kennis van het beleid, kennen de omstandigheden en hebben hun contacten. Dat wil je toch niet weggooien,'' zegt Combée. De stap naar de 'goede voorwaarden' voor het personeel is dan volgens hem ook niet zo moeilijk te maken. ,,Zij staan centraal. De mensen op de vrachtwagens verdienen het geld, ze zijn ons belangrijkste kapitaal.''

een artikel van 30 mei 2001 uit Rotterdams Dagblad

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie