Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financial Fusion Server: integratie van e-finance systemen

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Financial Fusion Server: complete integratie van systemen voor e-finance

Sybase-dochter Financial Fusion levert geavanceerde middleware voor de integratie van de front- en back-offices van financiële dienstverleners op basis van Straight Through Processing.

Maarssen, juni 2001 - Financial Fusion, een volledige dochter van Sybase, heeft een compleet platform beschikbaar voor vérgaande integratie van financiële systemen. Financial Fusion Server verzorgt niet alleen de communicatie tussen de bestaande systemen in de front- en back-offices van financiële instellingen, maar biedt ook uitgebreide faciliteiten om die te integreren met e-finance op internet.

Financiële instellingen, zoals banken, effectenkantoren en institutionele beleggingsinstellingen, kenmerken zich door een front- en een back-office. De informatiesystemen in de front-office hebben veel gebruikers, voornamelijk 'dealers' die actief zijn op de financiële markten. Hun transacties worden vastgelegd en vervolgens in de back-office verder financieel afgewikkeld (settlement). De systemen van de front- en back-office werken tot op heden echter nauwelijks direct met elkaar samen. De oorzaak daarvan ligt in het verleden. Voor de communicatie binnen de front-office is het FIX-protocol in de loop der jaren tot internationale standaard uitgegroeid. Simultaan ontwikkelde zich voor de back-office het S.W.I.F.T.-protocol, waarvan ook weer verschillende versies in gebruik zijn. Door deze tweedeling kan de 'dode tijd' tussen een transactie in de front-office en de afwikkeling daarvan in de back-office oplopen tot drie dagen. In die periode heeft de instelling nauwelijks greep op de risico's die zijn verbonden aan de ingenomen financiële posities.

Het verkorten van de 'dode tijd' tussen front- en back-office maakt de risico's beheersbaar en kleiner. Daarom is in de Global Straight Through Processing Association opgericht. Financial Fusion Server (FFS) is het eerste platform dat Straight Through Processing (STP) volledig tot zijn recht laat komen. Zonder de bestaande systemen aan te tasten kunnen die via FFS direct met elkaar communiceren, ongeacht of ze werken met het OFX-, FIX- of S.W.I.F.T.-protocol en onafhankelijk van de toegepaste applicatie-servers en databases. Bovendien kunnen de systemen op basis van FFS worden uitgebreid met webfaciliteiten en toepassingen voor mobiele, draadloze apparatuur. FFS biedt zo één platform voor financiële toepassingen op ieder 'web enabled' apparaat, inclusief de juiste infrastructuur voor de communicatie met de bestaande, achterliggende informatiesystemen.

Tijdens de ontwikkeling van FFS en realisatie van daarop gebaseerde operationele systemen werkt Financial Fusion over de hele wereld samen met toonaangevende partners zoals IBM, Sun Microsystems, PricewaterhouseCoopers LLP, e-Profile, Intuit en CheckFree.

Financial Fusion
Financial Fusion, Inc. is een volledige dochteronderneming van Sybase en is internationaal actief op de afzonderlijke, maar snel convergerende financiële markten. Het bedrijf beschikt over state-of-the-art technologie voor webtoepassingen, data warehousing en mobiele oplossingen. De oplossingen van Financial Fusion zijn nagenoeg onbegrensd schaalbaar wat betreft capaciteit, functionaliteiten, specifieke eisen en toegepaste technologie en werken in veel verschillende talen en met uiteenlopende valuta. Het vlaggenschip Financial Fusion Server is 's werelds meest uitgebreide, flexibele en schaalbare opossing voor business-to-business en business-to-consumer e-Banking, inclusief effectenverkeer en verzekeringsactiviteiten. De producten van Financial Fusion vinden toepassing bij 90 procent van de effectenkantoren en 60 procent van de banken over de gehele wereld.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.

Voor meer informatie:
Sybase Nederland B.V., Jeannette Bakker, marketing manager, telefoon: 0346-558409
of Presscom PR & Marketing B.V., telefoon 030-6051415, e-mail: (L.T.vrugt@inter.NL.net)

Meer informatie over Sybase is ook te vinden op het Web: www.sybase.nl of www.sybase.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie