Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GGD bestrijdt geelzucht op basisschool St. Bernardus Haarlem

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem, sector Maatschappelijke Ontwikkeling (afdeling Interne Zaken en Communicatie)

Persbericht

GGD bestrijdt geelzucht op basisschool St. Bernardus

Recent kwam bij de GGD een melding binnen van een tweede geval van HepatitisA (besmettelijke geelzucht) op basisschool St. Bernardus aan de Linschotenstraat. Dit was voor de GGD aanleiding om circa 200 leerlingen van de school te beschermen tegen de ziekte. Het gaat om leerkrachten en leerlingen van groep 5 en hun broertjes en zusjes die op dezelfde school zitten.

In samenwerking met de directie van de school hebben de infectieziekte-arts en verpleegkundige van de GGD vandaag aan ouders/verzorgers voorlichting gegeven over Hepatitis A en de kinderen een beschermende injectie gegeven. Uit ervaring is bekend dat een dergelijke actie verdere verspreiding van de ziekte doorgaans voorkomt.

Zowel de school als de ouders/verzorgers hebben informatie ontvangen over de ziekte Hepatitis A en maatregelen die van belang zijn om nieuwe gevallen te voorkomen.

Hepatitis A is een ontsteking van de lever, die onder andere gele verkleuring van de ogen en de huid geeft. Bij kinderen verloopt de ziekte mild en is meestal na twee weken voorbij. Bij volwassenen kan Hepatitis A ernstiger verlopen. Dit is de reden dat de GGD alert op de ziekte is. Met name na de zomervakantie komt HepatitisA als importziekte voor.

Als zich een geval op een school voordoet dan adviseert de GGD de school maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. De HannieSchaftschool heeft de GGD-adviezen opgevolgd. Desondanks heeft de ziekte zich verspreid.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Lucie van Cranenburgh tel:0235115962.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie