Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: verdachten bekennen inbraken

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Almere 8-06-2001
Verdachten bekennen meerdere inbraken
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Verdachten bekennen meerdere inbraken
ALMERE Drie verdachten van diefstal van en uit autos hebben in totaal elf zaken bekend. De politie hield 23 april jl. op de Amaryllishof een 19-jarige man uit Almere aan. Hij zat samen met de later aangehouden 22-jarige verdachte uit Almere in een auto en verklaarde tegenover de politie dat ze in de auto sliepen omdat ze thuis ruzie hadden. De auto bleek echter gesignaleerd te staan als gestolen en in de auto werden diverse gestolen autoradios aangetroffen. Twee dagen later kon in Apeldoorn de 22-jarige en een 28-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden worden.
Het trio bekende tegenover de politie uiteindelijk twee autodiefstallen en negen inbraken in autos. Opvallende is echter dat sinds hun aanhouding het aantal auto-inbraken in Almere-Buiten met ca. 33% is gedaald (45 in de periode 1 april t/m 25 april, 15 tussen 25 april en 31 mei).

Het grootste gedeelte van de in beslaggenomen goederen is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De verdachten verblijven waarschijnlijk tot de rechtszitting in een huis van bewaring. De 19- en 28-jarige staan op 19 juni gepland bij de politierechter. Wanneer de 22-jarige voor de Meervoudige Kamer moet verschijnen is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie