Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haven van Curaçao krijgt kwaliteitscertificaat ISO 9001-2000

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Wilemstad/Gouda, vrijdag 8 juni 2001

Haven van Curaçao krijgt als eerste Nederlandse haven kwaliteitscertificaat ISO 9001-2000

Als eerste haven binnen het Nederlands Koninkrijk is vandaag de exploitatie van de haven van Willemstad op Curaçao NEN-ISO 9001-2000 gecertificeerd. Het stuwadoorsbedrijf van de Curaçaose havens, de Curacao Ports Services NV (CPS) voldoet daarmee in de gehele dienstverlening aan de hoge nieuwe kwaliteitsstandaarden, zoals constant meten, analyseren en verbeteren van de dienstverlening.

Het toekennen van het ISO-certificaat is volgens Karel Aster, directeur van CPS, het bewijs van de voortdurende aandacht die het heeft voor de kwaliteit van de haven. "We hebben in het Caribische gebied een naam hoog te houden en committeren ons aan de hoogste kwaliteitsstandaarden."

De uitreiking van het certificaat vindt vandaag plaats in de Willemstad Container Terminal aan CPS door KMPG-certification uit Amstelveen. In het Caribisch gebied en in Latijns en Midden-Amerika is de haven van Curaçao eveneens de eerste haven die NEN-ISO 9001-2000 is gecertificeerd.

Eerder werd de haven van Curaçao in 1997 en 2000 als meest betrouwbare haven in het Caribische gebied uitgeroepen door de Caribische scheepvaartorganisatie (Caribean Shipping Association), onder meer namens de betrokken scheepvaartlijnen.

De omzet van de haven van Curaçao steeg in 2000 ruim tien procent, van 38,4 naar 42,4 miljoen brt (bruto tonnage) en in het eerste kwartaal van 2001 met ruim twintig procent. De omzetstijging is voor een groot deel veroorzaakt door de verbetering en uitbreiding van de ISLA-raffinaderij, de groei in activiteiten in de zogenaamde E-zones (economische zones) waarvan er een naast de haven is gevestigd, de sterke groei in het cruisetoerisme, de overslag van zeekabels en de toename van scheepsreparatieactiviteiten bij de Curaçaose Droogdok Maatschappij.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie