Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: man in rug gestoken

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Man in rug gestoken
7-6-2001. Gisteravond tegen tienen is een 20-jarige man gewond geraakt bij een steekincident dat zich afspeelde in een café aan de De Clercqstraat. De aanleiding van de problemen is nog onduidelijk. Bij het incident waren drie personen betrokken. Het slachtoffer was een van hen. Alle betrokkenen maakten zich uit de voeten. De politie wist later het slachtoffer te traceren. Hij was in de rug gestoken en in een ziekenhuis behandeld.Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak, te vinden op deze website, biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.

De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.Maak kennis met de politie
5-6-2001. Op zaterdag 9 juni houdt het wijkteam Amstelveen-Zuid een open dag. Een ideale manier om eens kennis te maken met de politie! Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op het politiebureau aan de Startbaan 24 in Amstelveen.Flat uitgebrand
7-6-2001. De politie van wijkteam Diemen stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die gisteravond een flat aan de Muiderstraatweg in de as legde. De 63-jarige bewoner bleef ongedeerd. De brandweer bestreed het vuur met twee stralen en had de brand vrij snel onder controle. Niet kon worden voorkomen dat omliggende flats ook wat schade opliepen. De bewoner is opgevangen door een familielid.

Man mishandeld
7-6-2001. Agenten van bureau Beursstraat hebben vannacht de portier van een peepshow aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 36-jarige bezoeker te hebben mishandeld. De man kreeg een paar klappen en raakte even buiten westen. Hij is in een ziekenhuis behandeld. Voor zover nu bekend zou de man zich lastig hebben gedragen en moest hij het sexpand uit. Toen hij dat weigerde ontstond er een vechtpartij.

Verkeerscontrole
8-6-2001. Gisteravond hield de politie een verkeerscontrole op de Paulus Potterstraat. De agenten schreven in totaal negen bonnen uit. Het ging om het rijden over de trambaan en het ten onrechte voeren van een oranje plaat. Een bromfietsbestuurder werd gearresteerd. Er bleek met het framenummer te zijn geknoeid. De tweewieler is in beslag genomen.


Autogordelcontroles
8-6-2001. Gistermiddag hield de politie een autogordelcontrole op de Koninginneweg. Van de gecontroleerde bestuurders droegen 49 hun gordel niet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ook op de Saskia van Uylenburgweg in Amstelveen werd gisteravond op het dragen van autogordels gecontroleerd. Hier droegen 13 automobilisten de gordel niet. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.

Vuurwerk in beslag
6-6-2001. In een garagebox aan de Groesbeekdreef heeft de politie in samenwerking met de Dienst Parkeergebouwen vanmiddag 2500 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om 220 Chinese rollen, zogenaamde 100.000 klappers. Het vuurwerk werd aangetroffen door personeelsleden van de Dienst Parkeergebouwen en agenten van het wijkteam Ganzenhoef. Er was voor de box een huurachterstand. Bij de controle kwam het vuurwerk aan het licht.Arrestaties na aanrijding
6-6-2001. Twee 17-jarige jongens hebben vanmiddag in de Derkinderenstraat een voetganger geschept. Nadat de jongens vervolgens een bushokje hadden geramd kwamen ze tot stilstand tegen een boom. Beiden verlieten hier de auto en zetten de vlucht te voet verder. Na een korte achtervolging werd het tweetal aangehouden door twee motoragenten. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Later bleek er nog een lichtgewonde te zijn gevallen, die ter plaatse is behandeld. De man stond in het bushokje. Beide jongens zijn ingesloten aan een politiebureau.


Gordelcontroles
7-6-2001. Agenten in opleiding zetten woensdag in Amsterdam-Noord 45 automobilisten op de bon. Het ging met name om mensen die niet in de gordels zaten. De actie vond eerst plaats bij de A10-Noord en wel op de oprit S-118 en verplaatste zich later naar de Kamperfoelieweg.

Amstelveen
Tijdens een gordelcontrole op de Saskia van Uylenburghweg in Amstelveen kregen 48 overtreders een proces-verbaal. Ze krijgen een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden thuisgestuurd.Overhollende tieners gewond
7-6-2001. Op de Johan Huizingalaan onder het viaduct van de Lelylaan schepte een bestelauto woensdagmiddag twee tieners die de rijbaan overholden. Beiden raakten gewond; een 14-jarig meisje liep een gebroken been op. Het tweede slachtoffer werd met verwondingen aan haar hoofd naar een ziekenhuis overgebracht. Gelukkig mocht ze na behandeling weer naar huis.
De meisjes staken hollend over achter een bij de halte staande bus. Op hetzelfde moment kwam de volgende bus al op de halte af. Het tweetal holde dus tussen de twee bussen door. Dit tot verrassing van de bestuurder van de bestelauto. De Ongevallendienst stelde later vast dat hij niet te hard had gereden.Surveillant worden?
Kom naar de informatieavond op 25 juni a.s.!

5-6-2001. Als je erover denkt om surveillant te worden maar je wilt nog het een en ander weten, kom dan naar onze informatieavond op maandag 25 juni a.s. Zo kom je erachter of die baan echt iets voor je is. Een paar surveillanten uit de praktijk vertellen hun verhaal. Daarnaast vertonen we een film die een goed beeld geeft van wat je te wachten staat als surveillant. En aarzel niet al je vragen te stellen die betrekking hebben op deze functie. Denk je na afloop: surveillant dat is echt iets voor mij, neem dan een informatiepakket en een sollicitatieformulier mee naar huis en meld je aan! Ben je 16,5 jaar of ouder en heb je een diploma op minimaal VBO-B niveau (of vergelijkbaar), dan nodigen wij je van harte uit voor de informatieavond. Deze vindt plaats in gebouw De Eenhoorn, James Wattstraat 84 te Amsterdam (vlakbij station Amstel). We beginnen om 19.30 uur. Daarna weet je precies waar je aan begint.
Meer informatie over werken bij de politie Amterdam-Amstelland? Klik hier.


Antwoorden GSM-prijsvraag
De actie van ons korps om gestolen GSM-toestellen te bombarderen, is een groot succes geworden. Ook op de prijsvraag werd goed gereageerd. Honderden mensen deden mee, zowel via deze website als via hun mobiele telefoon. De juiste antwoorden zijn:


1. Om de hoeveel minuten verschijnt een SMS op een gestolen GSM? Antwoord b: 3 minuten


2. Hoe is het IMEI-nummer te vinden?
Antwoord c: door *#06#

De drie prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Binnenkort leest u er meer over op deze website.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...