Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: man in rug gestoken

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Man in rug gestoken
7-6-2001. Gisteravond tegen tienen is een 20-jarige man gewond geraakt bij een steekincident dat zich afspeelde in een café aan de De Clercqstraat. De aanleiding van de problemen is nog onduidelijk. Bij het incident waren drie personen betrokken. Het slachtoffer was een van hen. Alle betrokkenen maakten zich uit de voeten. De politie wist later het slachtoffer te traceren. Hij was in de rug gestoken en in een ziekenhuis behandeld.Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak, te vinden op deze website, biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.

De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.Maak kennis met de politie
5-6-2001. Op zaterdag 9 juni houdt het wijkteam Amstelveen-Zuid een open dag. Een ideale manier om eens kennis te maken met de politie! Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op het politiebureau aan de Startbaan 24 in Amstelveen.Flat uitgebrand
7-6-2001. De politie van wijkteam Diemen stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die gisteravond een flat aan de Muiderstraatweg in de as legde. De 63-jarige bewoner bleef ongedeerd. De brandweer bestreed het vuur met twee stralen en had de brand vrij snel onder controle. Niet kon worden voorkomen dat omliggende flats ook wat schade opliepen. De bewoner is opgevangen door een familielid.

Man mishandeld
7-6-2001. Agenten van bureau Beursstraat hebben vannacht de portier van een peepshow aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 36-jarige bezoeker te hebben mishandeld. De man kreeg een paar klappen en raakte even buiten westen. Hij is in een ziekenhuis behandeld. Voor zover nu bekend zou de man zich lastig hebben gedragen en moest hij het sexpand uit. Toen hij dat weigerde ontstond er een vechtpartij.

Verkeerscontrole
8-6-2001. Gisteravond hield de politie een verkeerscontrole op de Paulus Potterstraat. De agenten schreven in totaal negen bonnen uit. Het ging om het rijden over de trambaan en het ten onrechte voeren van een oranje plaat. Een bromfietsbestuurder werd gearresteerd. Er bleek met het framenummer te zijn geknoeid. De tweewieler is in beslag genomen.


Autogordelcontroles
8-6-2001. Gistermiddag hield de politie een autogordelcontrole op de Koninginneweg. Van de gecontroleerde bestuurders droegen 49 hun gordel niet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ook op de Saskia van Uylenburgweg in Amstelveen werd gisteravond op het dragen van autogordels gecontroleerd. Hier droegen 13 automobilisten de gordel niet. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.

Vuurwerk in beslag
6-6-2001. In een garagebox aan de Groesbeekdreef heeft de politie in samenwerking met de Dienst Parkeergebouwen vanmiddag 2500 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om 220 Chinese rollen, zogenaamde 100.000 klappers. Het vuurwerk werd aangetroffen door personeelsleden van de Dienst Parkeergebouwen en agenten van het wijkteam Ganzenhoef. Er was voor de box een huurachterstand. Bij de controle kwam het vuurwerk aan het licht.Arrestaties na aanrijding
6-6-2001. Twee 17-jarige jongens hebben vanmiddag in de Derkinderenstraat een voetganger geschept. Nadat de jongens vervolgens een bushokje hadden geramd kwamen ze tot stilstand tegen een boom. Beiden verlieten hier de auto en zetten de vlucht te voet verder. Na een korte achtervolging werd het tweetal aangehouden door twee motoragenten. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Later bleek er nog een lichtgewonde te zijn gevallen, die ter plaatse is behandeld. De man stond in het bushokje. Beide jongens zijn ingesloten aan een politiebureau.


Gordelcontroles
7-6-2001. Agenten in opleiding zetten woensdag in Amsterdam-Noord 45 automobilisten op de bon. Het ging met name om mensen die niet in de gordels zaten. De actie vond eerst plaats bij de A10-Noord en wel op de oprit S-118 en verplaatste zich later naar de Kamperfoelieweg.

Amstelveen
Tijdens een gordelcontrole op de Saskia van Uylenburghweg in Amstelveen kregen 48 overtreders een proces-verbaal. Ze krijgen een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden thuisgestuurd.Overhollende tieners gewond
7-6-2001. Op de Johan Huizingalaan onder het viaduct van de Lelylaan schepte een bestelauto woensdagmiddag twee tieners die de rijbaan overholden. Beiden raakten gewond; een 14-jarig meisje liep een gebroken been op. Het tweede slachtoffer werd met verwondingen aan haar hoofd naar een ziekenhuis overgebracht. Gelukkig mocht ze na behandeling weer naar huis.
De meisjes staken hollend over achter een bij de halte staande bus. Op hetzelfde moment kwam de volgende bus al op de halte af. Het tweetal holde dus tussen de twee bussen door. Dit tot verrassing van de bestuurder van de bestelauto. De Ongevallendienst stelde later vast dat hij niet te hard had gereden.Surveillant worden?
Kom naar de informatieavond op 25 juni a.s.!

5-6-2001. Als je erover denkt om surveillant te worden maar je wilt nog het een en ander weten, kom dan naar onze informatieavond op maandag 25 juni a.s. Zo kom je erachter of die baan echt iets voor je is. Een paar surveillanten uit de praktijk vertellen hun verhaal. Daarnaast vertonen we een film die een goed beeld geeft van wat je te wachten staat als surveillant. En aarzel niet al je vragen te stellen die betrekking hebben op deze functie. Denk je na afloop: surveillant dat is echt iets voor mij, neem dan een informatiepakket en een sollicitatieformulier mee naar huis en meld je aan! Ben je 16,5 jaar of ouder en heb je een diploma op minimaal VBO-B niveau (of vergelijkbaar), dan nodigen wij je van harte uit voor de informatieavond. Deze vindt plaats in gebouw De Eenhoorn, James Wattstraat 84 te Amsterdam (vlakbij station Amstel). We beginnen om 19.30 uur. Daarna weet je precies waar je aan begint.
Meer informatie over werken bij de politie Amterdam-Amstelland? Klik hier.


Antwoorden GSM-prijsvraag
De actie van ons korps om gestolen GSM-toestellen te bombarderen, is een groot succes geworden. Ook op de prijsvraag werd goed gereageerd. Honderden mensen deden mee, zowel via deze website als via hun mobiele telefoon. De juiste antwoorden zijn:


1. Om de hoeveel minuten verschijnt een SMS op een gestolen GSM? Antwoord b: 3 minuten


2. Hoe is het IMEI-nummer te vinden?
Antwoord c: door *#06#

De drie prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Binnenkort leest u er meer over op deze website.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie