Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerconcept Penta-T blijkt zeer geslaagd

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Info Opleiders' leerconcept Penta-T blijkt zeer geslaagd bij Microsoft migratietrajecten

Leiden, 8 juni 2001 - Het Penta-T concept van Info Opleiders blijkt een groot succes en een waardevolle oplossing te zijn bij Microsoft migratietrajecten binnen grote organisaties. Uit onderzoek is gebleken dat bij grote traditionele trainingstrajecten medewerkers in groepsverband minder rendement van hun training hebben, terwijl het Penta-T concept de individuele medewerker juist de mogelijkheid geeft training te volgen op het juiste niveau en tempo op een tijdstip dat dit het beste uitkomt.

Info Opleiders heeft als geen ander ervaring met de koppeling van leren en werken in de theorie en praktijk. Binnen het Penta-T-concept zijn deze twee uitstekend te combineren. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie (online leren) in combinatie met de docent als persoonlijke coach (klassikaal leren). Dit maakt een leertraject 'full focused' en is zodoende de oplossing van gecombineerde kennisoverdracht; klassikaal wordt specifiek gedoceerd met alle mogelijke aanvullingen welke e-learning biedt. Zo kunnen de 'studenten' het geleerde materiaal altijd terugkijken, op een andere manier benaderen en herhalen indien gewenst.

Een uiteindelijke keuze uit de beschikbare e-learning content voor Windows en Office bepaalt de medewerker in samenspraak met de coach. De diverse trainingsmodules, ongeacht de applicatie, worden samengevoegd en op een didactisch verantwoorde wijze in de persoonlijke e-learning-omgeving geplaatst. Het is gericht op de beginsituatie en de trainingsbehoefte van een deelnemer. Medewerkers leren zo alleen datgene wat voor hun functie en op dat moment van toepassing is.
De medewerker sluit de lesstof af met een toets. De (individuele) vorderingen zijn op te vragen middels de rapportagefunctie in de e-learning omgeving. Voor medewerkers is bijvoorbeeld de mogelijkheid aanwezig om zich voor te bereiden op het MOUS-examen (Microsoft Office User Specialist).

"Onlangs hebben drie ministeries besloten dit concept te implementeren", aldus Yvonne Loef, commercieel directeur van Info Opleiders. "Dit geeft eens te meer aan dat de markt rijp is voor goede, solide, tailormade trainingsoplossingen".De praktijk leert dat met een minimale inspanning vanuit organisaties een maximale oplossing geboden wordt.

Penta-T
Penta-T is een volledig en flexibel leerconcept geschikt voor organisaties die met hun computer software overgaan op Windows en Office. Het concept bestaat uit:

- Het gebruik van een e-learning server voor een bepaalde periode
- Het inrichten van een Penta-T leercentrum op locatie van de opdrachtgever
- Het leveren van elektronische handleidingen voor het intranet
- Het leveren van praktijkcases op CD-Rom, te gebruiken op de werkplek
- Het aanstellen van een coach gedurende het gehele traject voor een of meerdere dagen per week

Het Penta-T-concept voor een snelle overstap:
Timing - een flexibele leermethode die in korte tijd de juiste lesstof biedt
Tuning - aanpassing van de lesstof aan de organisatie van de opdrachtgever Training - organisatiegericht en individuele coaching Testing - doelgerichte toetsing van kennis en vaardigheden Tracking - mogelijkheid voor opdrachtgever om de voortgang te volgen

Info Opleiders verzorgt sinds 1991 trainingen op het gebied van automatisering voor gebruikers en IT-professionals voor grote en middelgrote organisaties. Uiteraard staat 'partnership' en kwaliteit in de relatie met de klanten centraal. Info Opleiders ontwikkelt eigen trainingsconcepten, gebaseerd op kwaliteit en flexibiliteit om trainingsprojecten van de opdrachtgevers nog succesvoller te maken. Info Opleiders maakt deel uit van de Creyf's Groep. www.info.opleiders.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie