Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbouw gratis openbaar vervoer in Gent

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

U i t b o u w g r a t i s o p e n b a a r v e r v o e r (08/06/2001)

Het college van burgemeester en schepenen besliste om het gratis openbaar vervoer in Gent verder structureel uit te bouwen.

Vanaf september biedt de Stad Gent op elke eerste zaterdag van de maand gratis openbaar vervoer aan alle inwoners en bezoekers van de stad. Dit initiatief is niet enkel een stimulans van het openbaar vervoer op zich, maar tevens een promotie van Gent op toeristisch, recreatief en cultureel vlak. Het gunstig effect op het winkelen werd al aangetoond tijdens de koopjesperiode in december vorig jaar. Elke eerste zaterdag van de maand vormt een gemakkelijk herkenningsritme voor alle potentiële gebruikers.

In de maand december van dit jaar wordt dit opnieuw uitgebreid tot alle zaterdagen en de drie koopzondagen. Bijkomend wordt gratis openbaar vervoer aangeboden tijdens het Open Monumentenweekend (8-9 september) en de Flikkendag

(9 september).

Ook tijdens de Europese dag "zonder auto mobiel in de stad" op 22 september kan iedereen gratis de bus of de tram nemen. Op deze dag wordt trouwens, in samenwerking met de Administratie Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest, de eerste echte Park & Ride geopend, gelegen aan de Land van Rodelaan te Gentbrugge.

Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit, wil ook de jongeren van 12 tot en met 14 jaar gratis met het openbaar vervoer laten rijden. De groep van 15 tot 18 jaar zou zelfstandig genoeg moeten zijn om per fiets naar school te gaan. Hiermee hoopt men het aandeel van het schoolvervoer per auto te kunnen verkleinen.

Samen met Steve Stevaert, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie, starten de gesprekken met De Lijn om de uitvoeringsmodaliteiten te bepalen.

Informatie

Dienst Mobiliteit, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent,

tel. (09)266 77 61, fax (09)266 77 79, e-mail (mobiliteit@gent.be)

Bevoegd

mevrouw Karin Temmerman, schepen van Stedenbouw en Mobiliteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie