Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Excursie Dubo Ruhrgebied: duurzame stedelijke ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Excursie Ruhrgebied: duurzame stedelijke ontwikkeling

Ideeën opdoen over duurzame stedelijke ontwikkeling. Leren van de ervaringen van anderen.
Zien hoe het ook kan.
De Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van stedelijke ontwikkelingen komen in een stroomversnelling. In het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing zijn veel gemeenten op zoek naar mogelijkheden om duurzaamheid in de stedelijke vernieuwing vorm te geven. Daarbij kan geleerd worden van andere projecten en ervaringen die daarin zijn opgedaan.

Vanuit deze gedachte organiseert het Nationaal Dubo Centrum op 8 en 9 juni 2001 een tweedaagse excursie naar het Emscher Park, een deelgebied binnen het Ruhrgebied, net over de grens in Duitsland. Deze excursie is opgezet voor (beleids)medewerkers van gemeenten en provincies. Daarnaast zijn ook adviseurs die zich met dit onderwerp bezig houden en direct met deze doelgroepen te maken hebben welkom. Zo zal er onder andere gelegenheid zijn te praten met enkele vertegenwoordigers van betrokken lokale overheden om inzicht te krijgen in het realisatieproces.

Het programma biedt bezoeken aan projecten van uiteenlopende aard: niet alleen projecten op het gebied van woningbouw, maar ook utiliteitsbouw, de rol van kunst en het omgaan met water in de gebouwde omgeving worden belicht.

De ontwikkelingen in elke regio dienen gerelateerd te worden aan de historie van het gebied zelf, de culturele aspecten, de economische omstandigheden en mogelijkheden, enz. Deze achtergronden zullen eveneens aan de orde komen.

Inschrijving voor deze 2-daagse excursie is mogelijk tot 1 mei 2001 bij het Nationaal Dubo Centrum.

Meer informatie over het excursieprogramma, de projecten en praktische gegevens.

18 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie