Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Vernieler aangehouden

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-06-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P. 14.55 uur) Vrijdag, 8 juni 2001

Wittem: vernieler aangehouden:
Een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is heeft donderdag 7 juni 2001 op de Partijweg in Wittem een ruit van een abri (bushokje) vernield.
De politie werd omstreeks 18.15 uur naar Wittem ontboden door getuigen die een harde klap gehoord hadden en vervolgens zagen dat een ruit van een abri geheel vernield was. Tevens zagen zij dat een man waarvan zij een goed signalement konden geven van de plaats van het gebeurde wegrende. De gewaarschuwde politie trof de man op de Oude Akerweg in Gulpen. De man deed of hij zich van geen kwaad bewust was en ontkende in eerste instantie ook maar iets met de vernieling te maken te hebben. Echter geconfronteerd met de kapotte ruit en de mogelijkheid om herkend te worden door de aanwezige getuigen biechtte hij de vernieling op. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Kerkrade, autobrand:
Donderdag 7 juni 2001 is omstreeks 17.00 uur een auto in brand geraakt bij een wasplaats van een tankstation aan de Euregioweg in Kerkrade. De bestuurder van de auto rook tijdens het rijden een benzinelucht. Hij kocht een nieuwe benzineslang ter vervanging van een slang die poreus bleek te zijn maar ging nog niet over tot vervanging. In de wasplaats van het tankstation wilde de auto niet meer starten en werd de auto vervolgens naar buiten geduwd. Na een nieuwe poging om de auto op gang te krijgen lukte dit wel doch ontstond er onder de motorkap een steekvlam gevolgd door een korte brand. Deze werd geblust met blusapparatuur afkomstig van het tankstation waardoor erger werd voorkomen. De gewaarschuwde brandweer behoefde niet meer handelend op te treden. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie