Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Verkeerscontrole

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-06-2001
Mediabericht 08-06 (15.00 uur)

ROERMOND - Verkeerscontrole

Roermond Bij een controle in het kader van de actie Roer je mond zijn donderdagmiddag en avond tussen 14.00 en 22.00 twaalf politiemedewerkers in het district Roermond en het regionale Mobiel Jeugd Team van de politie Limburg-Noord in actie geweest. Hierbij werden 34 weggebruikers voor diverse overtredingen geverbalisserd. 35 Bromfietsers werden gecontroleerd op het vermogen van hun voertuig. Acht van hen kregen een verbaal voor een te hoog vermogen, Vier bromfietsers droegen geen helm en een had geen certificaat bij zich. 1 bestuurder van een bromfiets voerde onterecht een oranje plaat en een bromfietser volgde het fietspad in plaats van de rijbaan. Ook een automobilist werd beboet voor het rijden over het fietspad. 5 Fietsers kregen een verbaal voor het rijden op de promenade en 8 automobilisten droegen geen gordel. Eén van hen beklaagde zich hevig over de bekeuring die hij zeer onterecht vond. Verder waren er nog diverse andere overtredingen die beboet werden.

ROERMOND Agressieve bromfietser

Roermond Bij de verkeerscontrole die donderdagavond in Roermond is gehouden heeft de politie een 18-jarige bromfietser uit Roermond staande gehouden en zijn vervoermiddel in beslag genomen. De bromfiets bleek een dermate hoog vermogen te hebben dat dit door de apparatuur van de politie op straat zelfs niet meer gemeten kon worden. De bromfiets blijft in bewaring bij de politie tot justitie hierover een uitspraak heeft gedaan. De jongeman werd door deze mededeling agressief ten opzichte van de agenten en was niet voor rede vatbaar. Uiteindelijk kalmeerde de jongeman en konden zijn gegevens worden genoteerd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

KONINGSBOSCH Verkeersletsel

Koningsbosch - Een 31-jarige man uit Echt is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding tegen een boom. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis van Sittard. De aanrijding ontstond omstreeks 18.15 uur op de Saeffelderstraat. Het slachtoffer reed in de richting Bos en Broek waar hij in een bocht met de rechterwielen in de berm raakte en verloor de macht over het stuur.

WEERT - Verkeerscontroles

Weert In een verkeersactie donderdagmiddag en avond heeft de politie van het district Weert met acht medewerkers 117 processen-verbaal opgemaakt. De actie vond plaats in samenwerking met het bureau Stadstoezicht en de Koninklijke Marechaussee, brigade Weert. 17 Bromfietsers werden bekeurd voor overschrijding van het vermogen en andere overtredingen; 62 automobilisten kregen een verbaal voor parkeerexcessen en 26 fietsers voor het rijden in het voetgangersgebied van de binnenstad. Op de Diesterbaan en St.Jozefslaan werd tussen 14.00 en 17.00 uur de snelheid van passerende voertuigen geklokt met de lasergun. Hieruit kwamen 12 overtredingen naar voren. Hoogste snelheid 80 km/u in plaats van de terplaatse geldende snelheid van 50 km/u.

ROERMOND Autodief aangehouden

Roermond Een 28-jarige inwoner van Geleen is afgelopen nacht aangehouden terwijl hij in een op 3 juni gestolen auto reed. De politiepatrouille volgde de wagen tot op het Smedenerf, waar de wagen na te zijn gestopt, plotseling hard achteruit tegen de politiewagen reed. Hierop wilde de automobilist op de vlucht slaan, maar de agenten konden hem vastpakken. De man verzette zich hevig, maar kon worden overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Uit onderzoek bleek tevens dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie