Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse informatiebalie voor Brussel op de sporen

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 8 JUNI 2001

Vlaamse informatiebalie voor Brussel op de sporen

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden Bert ANCIAUX beslist om een subsidie van 32 miljoen fr. (793.259 euro) toe te kennen aan Onthaal en Promotie Brussel, kortweg OPB. Met dat geld zal OPB een Vlaamse infobalie voor Brussel én Vlaanderen uitbouwen.

OPB moet de Vlaamse hoofdstad bekender en dus ook gelief- der maken in Vlaanderen, en de Vlaamse Gemeenschap bekender en dus geliefder bij anderstalige gemeenschappen in Brussel. De vereniging doet dat via acties en evene- menten, door campagnes op te zetten, informatie te bunde- len, netwerken uit te bouwen, enz., en werkt daarvoor nauw samen met andere diensten en met de Vlaamse Gemeen- schapscommissie.

De subsidie past in het beleid van de Vlaamse regering om de banden tussen Vlaanderen en Brussel aan te halen. Voorlopig zit OPB nog wat verstopt in de Werfstraat, maar in september verhuist de vzw naar de Prinsenstraat, in een ooghoek van het Muntplein. Die verhuizing zal niet onopgemerkt voorbijgaan: de vzw plant een bekendmakings- campagne waarbij logo, website, balie, infonummer en acties op u losgelaten worden. Rendez-vous in het najaar dus.

persinfo : Koen T'Sijen, woordvoerder van minister Anciaux - tel. 02 553 28 11 e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie