Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad voor samenvoeging Heerjansdam en Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 08-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
8 juni 2001

MINISTERRAAD STEMT IN MET SAMENVOEGING HEERJANSDAM EN ZWIJNDRECHT

De ministerraad heeft, op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ingestemd met een wetsvoorstel dat ertoe strekt de gemeenten Heerjansdam en Zwijndrecht samen te voegen tot één nieuwe gemeente. Doel van het wetsvoorstel is versterking van de gemeentelijke bestuurslaag, omdat de gemeente Heerjansdam naar de mening van het kabinet te klein is om op lange termijn zelfstandig te kunnen blijven. Tevens heeft de ministerraad ingestemd met een wetsvoorstel tot verlenging van de zittingsduur van de raden van de gemeenten Heerjansdam en Zwijndrecht tot het najaar van 2002 om te voorkomen dat binnen een jaar tweemaal raadsverkiezingen gehouden moeten worden. Dit betekent dat de reguliere raadsverkiezingen van maart 2002 in deze gemeenten vervallen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 08.06.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie