Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijftigjarig bestaan vluchtelingen gedrag

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Bron: Rijksarchiefdienst
Zoek soortgelijke berichten
Rijksarchiefdienst

TALLOZE PERSOONSGEGEVENS VAN VLUCHTELINGEN

De media besteedde er niet erg veel aandacht aan. De viering van het vijftigjarig bestaan van het Vluchtelingenverdrag is bijna ongemerkt gepasseerd. Weliswaar is de formele datum pas op 28 juli 1951 toen dit verdrag door vele landen ondertekend werd, maar de UNHCR heeft 20 juni uitgeroepen tot internationale vluchtelingendag. Elf Nederlandse vluchtelingen- en belangenorganisaties ontplooiden in de afgelopen maanden allerlei activiteiten onder de titel "met recht beschermd". Op 7 juli was het slotfestival in Rotterdam. Aanleiding voor het Algemeen Rijksarchief de vele archieven die vluchtelingen of migranten tot onderwerp hebben, onder de aandacht ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie