Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat Confrontatie met de Toekomst

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

9 juni: Debat Confrontatie met de Toekomst, "Het christen-democratisch alternatief"

Is er een alternatief voor zeven jaar neoliberaal paars beleid? En, zo ja, hoe ziet dat beleid er dan uit? Over die vraag wil de CDA-vernieuwingsgroep Confrontatie met de Toekomst nadenken en debatteren tijdens:
"Het christen-democratisch alternatief"
Zaterdag 9 juni in De Rode Hoed te Amsterdam
Van 10.30 tot ca. 16.00 uur.

Terwijl Paars zich wentelt in tevredenheid over de nieuwe begroting, is het CDA volop bezig met het schrijven van een onderscheidend en aansprekend verkiezingsprogramma. Een prima moment voor bezinning op onze uitgangspunten en de uitwerking hiervan in concrete thema's. Vandaar dit debat van 9 juni, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het CDJA, de Dertigersgroepen en het CDAV.
Doelstelling van de dag is dat (jonge) christen-democraten nadenken over een alternatief program-ma voor het Paarse neo-liberalisme, uitgaande van de eigen kracht en uitgangspunten van de chris-ten-democratie. De uitkomst van het debat geven we mee aan het Programteam.

De dag begint met de presentatie van een christen-democratisch scenario voor de 21e eeuw, waaruit drie politieke offensieven voor de komende tijd voortvloeien: een duurzaamheids-, een gerechtig-heids- en een pedagogisch offensief.

In deelsessies staat dit scenario ter discussie aan de hand van themas zoals: een nieuwe balans tussen arbeid en zorg, economie: casino-kapitalisme of ieder het zijne?, kwaliteit in ruimtegebruik en vervoer, landbouw voor een fundamentele keuze en kind en media. Daarbij zal steeds de vraag moeten worden beantwoord: hoe herwaarderen we de publieke sector (om maatschappelijke tekorten aan te pakken) en vinden we een nieuwe balans tussen materialisme en immateriële waarden?

s Middags is er een forum, waarin gestemd wordt over prikkelende stellingen, die afkomstig zijn uit de deelsessies! Onder andere zullen CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer, Tweede kamerlid Joop Wijn en SER-voorzitter Herman Wijffels deelnemen aan dit forum.

Nevenprogramma's zijn er voor jongeren (opgezet door het CDJA) en voor 'familie (b.v. kinderen) en vrienden'. Er is ook de mogelijkheid van kinderopvang voor de kleinsten.

Voor wie geïnteresseerd is in een echte confrontatie tussen christen-democratisch ideaalbeeld en realistisch beleid: geef je op voor dit debat via e-mail bij Marianne van de Griendt van het CDA-bureau (vdgriendt@bureau.cda.nl) en maak f25,= (f15,= p.p. voor de nevenprogrammas en de kinderop-vang) over op rek.nr. 137.000 Centrale Verrekenkas CDA o.v.v. Debat 9 juni.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie