Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Première voor Nederlands-Duits Kamerkoor

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Stadskanaal/Papenburg, 31 mei 2001

Activiteit: Eerste optreden koor Musici Amisici

Datum: zaterdag 9 juni 2001

Tijd: aanvang 17.00 uur

Plaats: De Oude Rheder Gedächtniskirche, Rhede

Entree: 10 DM

Première voor Nederlands-Duits Kamerkoor

Op zaterdag 9 juni a.s. om 17.00 uur s middags zal de eerste uitvoering plaatsvinden van het sinds kort bestaande Nederlands-Duitse kamerkoor Musici Amisici. In de oude kerk van Rhede, net over de grens worden dan werken uitgevoerd van F. Mendelssohn-Bartoldy, A. Dvoràk, Orlando di Lasso en H. Badings uitgevoerd.

In januari van dit jaar kwamen de koorleden, die uit de omgeving van Stadskanaal en Papenburg komen, voor het eerst bijelkaar om een nieuw kamerkoor te vormen, met als doel de onderlinge contacten tussen de Nederlanders en Duitsers te bevorderen en daarnaast op een zo hoog mogelijk niveau muziek te maken. Het koor heeft de naam Musici Amisici gekregen, waarbij Amisici het Latijnse woord is voor het Eemsgebied.

Om dit doel te kunnen bereiken werd dirigent Klaas Withaar uit Musselkanaal aangetrokken, die na een uitvoerige stemtest van de leden met het koor aan het werk is gegaan. Daarnaast werd er gerepeteerd met een Duitse repetitor, Daniël Vogt uit Leipzig.

Ondanks de korte tijd dat het koor nu bijelkaar is, kan er nu alvast een voorproefje gegeven worden van de resultaten tot nu toe. In de bijzondere oude kerk van Rhede, die tegenwoordig dienst doet als herdenkingsmonument maar een prachtige acoustiek heeft om er te zingen, zal het koor laten horen wat er al is bereikt. Klaas Withaar is er in geslaagd van een groep individuele zangers in korte tijd een homogeen klinkend geheel te maken. Na deze eerste korte presentatie in het openbaar, zullen zij zich gaan richten op het instuderen van een aansprekend kerstconcert, dat de volgende uitdaging zal worden.

Voor meer informatie: dhr. L. Drijfhamer, 0599 -613993

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie