Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cactusbeurs in de Leidse Hortus

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cactusbeurs in de Leidse Hortus
Zaterdag 9 juni

Het weekend van 9 en 10 juni bruist het van de aktiviteiten in en om de Hortus: van cactussen tot bijen, rozen en muziek. Op zaterdag wordt op de Sterrenwachtlaan achter de Hortus door de Leidse Imkersvereniging de 25ste Bijenmarkt georganiseerd. Op zondag is er om 12.00 uur een wandeling over de rozenfamilie in de Hortus en 's middags vindt om 14.30 uur het derde Floraconcert plaats.
Zaterdag 9 juni wordt in de nieuwe Wintertuin van de Hortus botanicus de Cactusbeurs gehouden. Van 10-17.30 uur kan men kennismaken met de wonderlijke wereld van cactussen en vetplanten. Leden van de Vereniging Succulenta zijn aanwezig om informatie te geven over kweek en verzorging van deze bijzondere planten. Aan de ene kant zijn cactussen de ideale planten 'om te vergeten', aan de andere kant zijn het planten die juist weer een heel bijzondere manier van verzorging nodig hebben. Ze komen immers voor in gebieden met uitzonderlijke klimatologische omstandigheden zoals woestijngebieden waar het extreem droog kan zijn. Maar ook cactussen willen wel een beetje water, alleen moet je wel precies weten wanneer. De aanwezige cactusmannen (want cactussen kweken lijkt een typische mannenaangelegenheid te zijn) weten van hoed en rand en geven hun kennis graag door. Er kunnen ook planten gekocht en geruild worden. Wie weet is het bezoek aan de Cactusbeurs het begin van een passionele 'prikkelende' plantenrelatie. De entree tot de Hortus en de cactusbeurs is (alleen) op zaterdag 9 juni gratis!

Cactusbeurs in de Leidse Hortus

Waar Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73 - Leiden
Wanneer zaterdag 9 juni 2001

Tijd 10-17.30 uur
Entree gratis
Informatie 071 - 527 7249

Aan de redactie:
Voor informatie over de cactusbeurs kunt u contact opnemen met: Stans van der Veen(071-5275144/(veen@hortus.leidennuniv.nl))

Leiden, 30 mei 2001

Extra - Overzicht activiteiten in de Leidse Hortus 9 en 10 juni

Zaterdag 9 juni - entree gratis
Cactusbeurs in de Wintertuin van de Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73 Leiden (25ste) Bijenmarkt aan de Sterrenwachtlaan - Leiden

Zondag 10 juni
Zondagwandeling. Aanvang 12.00 uur. Thema: Rosaceaen in de bomen. Deelname fl 10,- (entree, begeleiding, koffie/thee). Floraconcert 3 - Catalogue des Fleurs. Aanvang 14.30 uur. Kaarten fl 17,50/15,-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie