Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Slotmanifestatie Groene Grens-Ronde

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Slotmanifestatie Groene Grens-Ronde

Hoeksche Waard trekt grens Nationaal Landschap

Amsterdam/'s Gravendeel, 8 juni 2001 - Zaterdag 9 juni trekken ruim 50 leden van het Platform de Groene Waard de Groene Grens in de Hoeksche Waard. Zij protesteren tegen het voornemen van de regering om bij 's Gravendeel een havenindustrieterrein van 100 hectare aan te leggen.

De regering heeft in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening de Hoeksche Waard aangewezen als Nationaal Landschap, maar heeft 's Gravendeel daarvan uitgesloten. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het daar niet mee eens.

Wethouder Arinda Callewaert van 's Gravendeel zal het startsein geven voor het trekken van de Groene Grens. De grens wordt getrokken met behulp van rood-witte linten en groene ballonnen, onder begeleiding van tien hoornblazers. Om 10.30 uur installeert Milieudefensie een webcam, die gedurende een dag de Hoeksche Waard in beeld brengt. Het open groene landschap is live te zien op de website www.milieudefensie.nl en via een kijkdoos op de markt in 's Gravendeel.

Tussen 11.00 en 16.00 uur vinden allerhande activiteiten plaats: een fietspuzzeltocht, een natuurexcursie, kinderactiviteiten, muziek, voordracht van gedichten en het Groene Grenslied. Bij de Milieudefensiebus op de markt is een reizende tentoonstelling te bezichtigen.

Wat: Hoeksche-Waarders trekken de Groene Grens bij 's Gravendeel Wanneer: zaterdag 9 juni, vanaf 11.00 uur Waar: markt op het Weegje in 's Gravendeel

In de Hoeksche Waard vindt de afsluiting van de Groene Grens-Ronde plaats. De afgelopen drie weken heeft Milieudefensie tijdens deze actietoernee, in samenwerking met plaatselijke milieugroepen en bewonersorganisaties, in elke provincie locaties bezocht waar de open ruimte wordt bedreigd door plannen voor aanleg van wegen, woningbouw of bedrijventerreinen. De Groene Grens-Ronde is onderdeel van de landelijke handtekeningenactie Teken voor de Groene Grens! die Milieudefensie dit voorjaar voert.Service & contact | Word lid of donateur | Home

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie