Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

25 Jaar bijenmarkt in Leiden

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
25 jaar bijenmarkt in leiden

Op 9 juni 2001 wordt voor de 25-ste keer de bijenmarkt georganiseerd in Leiden. De locatie is als vanouds aan de Sterrewachtlaan. Het is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Bovendien rijdt er een pendelbusje van de nabijgelegen parkeerplaats naar de markt voor diegenen die met de auto komen.

In de loop der jaren is de markt behoorlijk gegroeid en beslaat nu het gehele terrein aan de Sterrenwacht; ruim 60 standplaatsen. Was de markt in de beginjaren vooral gericht op de regionale imkers; de huidige markt biedt meer variatie en is daardoor aantrekkelijker voor een breder publiek. Dat betekent ook dat de markt goed bezocht wordt en ondertussen een vaste evenement in Leiden is geworden. Het houden van bijen kan dan ook onder de aandacht van steeds meer mensen worden gebracht; een goede zaak in een tijd dat het aantal imkers afneemt.

Op de markt wordt volop honing van de eigen imkers verkocht. Elk jaar blijkt zijn er weer een groot aanbod aan soorten te zijn. Voor liefhebbers is dit de uitgelezen plaats om de honing te proeven en te kopen. Bovendien is er voor de beginnende imker cursusinformatie aanwezig en zijn er diverse voorlichtingsstands over koningingenteelt, bijenrassen, wilde bijen en dergelijke. Er worden korven gevlochten en er vinden demonstraties plaats in een steekvrije stal. Bovendien wordt er thee geschonken, treden artiesten op en zijn er diverse belangenorganisaties vertegenwoordigd voor groen, insecten en milieu.

De bijenmarkt wordt al sinds lange tijd gecombineerd met een open dag van de naastgelegen Hortus Botanicus. Diverse acties worden samen met de Hortus georganiseerd. Zo worden door de Hortus planten verkocht en wordt de jaarlijkse Cactusbeurs in de oranjerie georganiseerd. Al met al een grote bijenmarkt met veel extra's.

Imkersvereniging Leiden e.o.
Namens deze, Peter van Proosdij
(mail: (p.j.van.proosdij@dlg.agro.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie