Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ars Peintura exposeert op PROVkunst in Houten

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Ars Peintura exposeert op PROVkunst.

dinsdag 5 juni 2001 - Bron: ars-peintura

Leden van de Houtense teken- en schildervereniging Ars Peintura exposeren van 9 juni tot 28 juni in gebouw Scholen in de Kunst te Amersfoort tijdens de expositie PROVkunst. Het motto van de tentoonstelling is kunst moet gezien worden!

PROVkunst is een initiatief van de SBA, het landelijk ondersteuningsinstituut voor beeldende en audiovisuele amateurkunst in samenwerking met een aantal verenigingen en stichtingen die actief zijn op het gebied van beeldende amateurkunst in de provincie Utrecht.

Op de expositie presenteren zich 13 zeer verschillende amateurkunstverenigingen uit onze provincie. De tentoonstelling laat amateurkunst zien, divers, sprankelend, traditioneel en nieuw. Ars Peintura toont ongeveer 15 werken met als thema abstractie. Als onderdeel van de tentoonstelling is op zaterdagmiddag 16 juni een workshop- en demonstratieprogramma samengesteld waaraan amateurkunstenaars gratis kunnen deelnemen. Het aanbod bestaat o.a. uit modeltekenen met computer, muziek en beeld, wolken en lucht, portretten schilderen met een foto als uitgangspunt. De opening is op zaterdag 9 juni.

Het gebouw Scholen in de Kunst is gevestigd aan de Coninckstraat 58 te Amersfoort, nabij de Flint. Openingstijden maandag vrijdag 10.00 17.00 uur , zaterdag 9 juni 12.00 17.00 uur en zaterdag 16 juni 12.00 16.00 uur.

Meer weten over Stichting Beeldende Kunst

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie