Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Safari op de biologische boerderij voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Safari op de biologische boerderij

Voor jongeren vanaf 12 jaar

Utrecht, maart 2001

Platform Biologica organiseert in samenwerking met de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) een 'safari op de biologische boerderij' voor jongeren vanaf 12 jaar op zaterdag 9 juni. Een ontdekkingstocht naar natuur op het boerenbedrijf

Wel eens in de voetsporen van een das gelopen? Wil je egeltunnels en paddenpoelen van dichtbij bekijken? En weten wat bloeibogen zijn? Ga dan zaterdagmiddag 9 juni mee op safari bij de biologische boer. In vier provincies kunnen jullie met een biologische boer en NJN-excursieleider op ontdekkingstocht naar inheemse wilde bloemen (zoals watergentianen en zwanebloemen) en dieren op het biologisch boerenbedrijf. En je zult veldleeuweriken en boerenzwaluwen op insecten zien jagen boven akkers of weides waar geen chemische bestrijdingsmiddelen gespoten worden. De boer zal ook vertellen over biodiversiteit, groene wegen en weidevogelbescherming. Neem je verrekijker mee want er zijn veel bijzondere vogels te zien! De biologische boeren waar jullie op bezoek gaan, werken nauw samen met Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer.

De boerensafari is voor jongeren vanaf 12 jaar. Voor alle leeftijden organiseert Platform Biologica op zaterdag 23 en zondag 24 juni de landelijke Open Dagen bij de biologische boer.

Datum: Zaterdag 9 juni, van 13:00 tot circa 17:00 uur

Prijs: Gratis voor Natuurmonumentenleden en NJN-leden, anderen Hfl. 5,=

Locaties: Drenthe, familie Bisschop, Kallenkote (vlakbij Steenwijk) FIETS MEENEMEN!
Noord-Brabant, Hemelrijksche Hoeve, Biezenmortel (bij de Loonse en Drunense Duinen) Noord-Holland, familie Hoeve, Amsterdam Zuid-Holland, Boerderij Landlust, Alphen aan de Rijn Vanaf april staat er aanvullende info en routebeschrijvingen op www.platformbiologica.nl en www.njn.nl

Wil je mee op boerensafari? Er kunnen maximaal 25 jongeren mee per locatie dus meld je snel aan! Geef je op bij het secretariaat van de NJN:
Landelijk secretariaat NJN, Postbus 9955, 1243 ZS 's-Graveland 035-6559848 (tussen 9.00 en 12.00 uur), (info@njn.nl)

Voor meer informatie voor de pers: - Platform Biologica, Annelijn Steenbruggen of Ellen Winkel, 030-2339970

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie