Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale en internationale topshows op Haagse Paardendagen

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Boeiend evenement rondom het paard op het Haagse Lange Voorhout Nationale en internationale topshows tijdens de 26e Haagsche Paardendagen

Op 9 en 10 juni organiseert de Stichting Promotie Den Haag voor de 26e keer de Haagsche Paardendagen. Twee dagen lang staat het Lange Voorhout, de mooiste laan van Europa, in het teken van het paard. Nationale en internationale shows van gerenommeerde paardenacts, een hippische markt en het traditionele paardendéjeuner; de paardenliefhebber heeft weer veel om van te genieten tijdens de Paardendagen.

Eén van de topacts dit jaar wordt de 'Stadsgarde te Paard' uit Stuttgart. Deze uit 1652 stammende groep staat onder leiding van Gardeoberstleutnant Günther Mayer en telt 75 leden. Het gezelschap treedt vooral op bij officiële gelegenheden en altijd in historische uniformen. Bijzonder aan het optreden in Den Haag is dat de Stadsgarde paarden uit de Haagse regio gaat berijden. De Stadsgarde komt hiervoor speciaal enige dagen van tevoren naar Den Haag om de betreffende paarden te trainen voor de shows. Tijdens de paardendagen gaat het gezelschap een quadrille tonen: vier groepen van vier ruiters voeren in verschillende patronen vloeiende bewegingen uit.

Lorenzo: bravoure uit Frankrijk
Een andere internationale topact is Lorenzo. Deze 24-jarige Fransman is tegelijkertijd een acrobaat, een stuntrijder en een fenomeen. Als enige berijder van -tegelijkertijd- acht paarden geeft hij een acrobatische show weg die uniek is in de wereld. Lorenzo begon al vroeg met paardrijden en trainde veel in de Camargue, Zuid-Frankrijk. Als 20-jarige nam hij al deel aan vele grote toernooien, zoals de Wereldkampioenschappen voor Springruiters in Canada en de Wereldkampioenschappen voor Dressuur in Zweden. Met zijn show trok hij de hele wereld rond en nu is hij te bewonderen tijdens de Haagsche Paardendagen in Den Haag.

Gevarieerd aanbod
Naast deze twee shows is er nog veel meer te beleven op en rond het Lange Voorhout. Er zijn onder meer shows van Ysbrand Chardon, Leo Kraaijenbrink, Duindigt en de Appaloosa's. Verder is er een riddershow, een Brabantse Boerenbruiloft, een éénmalig optreden van het Koninklijk Staldepartement en nog veel meer moois. Op beide dagen begint het middagprogramma om 13.30 uur (met het paardendéjeuner) en het avondprogramma om 19.00 uur. Kaartjes voor de shows kunnen gekocht worden bij de VVV in Den Haag en Scheveningen en op de Paardendagen zelf.

Denneweg en omgeving
Naast de shows zijn er een heuse paardentram, pony's waar de jongsten een ritje op kunnen maken, een hippische markt vol aanverwante artikelen en enkele stands waar van een drankje, broodje of ijsje genoten kan worden. In en rondom de chique winkelstraat de Denneweg wordt door de vele mode-, antiek- en speciaalzaken traditiegetrouw twee dagen lang aandacht besteed aan de Paardendagen. De straten zullen volledig in de Franse sfeer zijn, vanwege de Franse afvaardiging Lorenzo. Op de vrijdagmiddag voor de Paardendagen (8 juni) is er vanaf 13 uur een rijtoer met Lorenzo als 'opwarmertje' voor de Paardendagen. De toer gaat over, onder voorbehoud, het Lange Voorhout, het Plein, het Noordeinde, de Mauritskade en de Denneweg. Voor meer informatie betreffende de Paardendagen: www.haagschepaardendagen.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie