Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijfde Duik Festival Bonaire

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 14 APRIL 2001

Vijfde Duik Festival Bonaire

Ontdek de onderwaterwereld met experts

Van 9 tot 16 juni 2001 vindt op Bonaire voor de 5e keer het Duik Festival plaats. Liefhebbers en experts uit de hele wereld verzamelen zich op Bonaire om samen de onderwaterwereld te ontdekken. Naast vele lezingen zijn vooral de duiken samen met experts als Philippe en Alexandra Cousteau een belevenis.

Deze wetenschappers wijzen de hobbyduikers op tal bijzonderheden, waar je gewoonlijk aan voorbij zwemt. En bijzonderheden genoeg, want Bonaire wordt niet voor niets dŽ duikbestemming van het Caribisch Gebied genoemd.

Jessie Armacost, Caren Eckrich en Jerry Ligon zijn als wetenschappers verbonden aan het Marine Park op Bonaire. Tijdens deze week worden zij gesteund door wereldberoemde duikers als Philippe en Alexandra Cousteau. Zij zijn de kinderen van Philippe Cousteau en kleinkinderen van Jacques Cousteau, die we kennen als dŽ ontdekkingsreiziger onder water. Philippe en Alexandra zijn onder water opgegroeid en de zee, en zeker de Caribische Zee, heeft voor hen weinig geheimen. Hobbyduikers die eens het koraal willen verkennen onder leiding van experts van dit niveau, doen er goed aan tussen 9 en 16 juni op Bonaire te zijn.

Complete programma op de website www.infobonaire.com

Het complete programma is te vinden op de offici`le website van het Bonaire Toeristenbureau: www.infobonaire.com. Via de website kan vooraf worden ingeschreven op de verschillende onderdelen. Een reis naar Bonaire kan geboekt worden bij elk reisbureau in Nederland. Tickets en hotel kunnen ook geboekt worden via www.klm.nl. Onze nationale luchtvaartmaatschappij vliegt twee keer per week op zondag en dinsdag non-stop naar Bonaire.

Duiken groeit snel in populariteit

Duiken wordt wel de golfsport van het nieuwe millennium genoemd. Was de sport een jaar of tien geleden nog slechts voorbehouden aan echte fanatici met tijd en geld, anno 2001 heeft een groot aantal mensen ergens op de wereld inmiddels zijn of haar PADI (duikbrevet) gehaald. Het aantal geregistreerde sportduikers wordt inmiddels naar schatting overschaduwd door het tienvoudige aan hobbyduikers. Vooral onder jonge, hoog opgeleide professionals is duiken inmiddels hŽt gespreksonderwerp in de trendy restaurants.

Elk vis in de Caribische Zee komt langs Bonaire

Bonaire wordt gezien als ŽŽn van de toplocaties in de wereld voor duikers en snorkelaars. Een van de redenen is de golfstroom in de Caribische Zee. Deze voert hoe dan ook elke vis een keer langs Bonaire. Het eiland heeft de vorm van een soort kom, hetgeen betekent dat vlak voor de kust bij de hoofdstad Kralendijk een soort natuurlijke rustplaats voor vissen is ontstaan. Duikers en snorkelaars kunnen rechtstreeks vanaf de kant hun duik of snorkeltrip starten. Deze combinatie van factoren maakt Bonaire tot nummer ŽŽn in het Caribisch Gebied.

Vakantie op Bonaire

Bonaire is 280 km2 groot en wordt bewoond door 15.000 inwoners, waarvan de meeste (10.000) wonen in de hoofdstad Kralendijk. Al het water tot 57 meter diep rondom het eiland is uitgeroepen tot natuurpark en nergens op het eiland staan gebouwen met meer dan drie verdiepingen. De aandacht voor de locale natuur en cultuur trekt kwaliteitsbewuste toeristen aan. Bonaire ontvangt er ongeveer 1000 per week, die allemaal al snel ŽŽn worden met het eiland. Geen massatoerisme, dus de Caribische rust en ontspanning vinden we nog steeds op Bonaire.

Goed uitgeruste duikscholen zijn ruim in getal verspreid over het hele eiland. Naast de 50 restaurants, waarvan een groot aantal direct aan zee, springt vooral Lac Baai in het oog. Deze natuurlijke baai wordt al jaren achtereen door magazine "Windsurfing" uitgeroepen tot de beste plaats ter wereld om te leren windsurfen. Deze titel dankt het onder meer aan het ondiepe (1.20 meter) en warme (28 oC) water en de inlandse wind.

Een vakantie naar Bonaire is te boeken op elk reisbureau. KLM vliegt met de KL789 op zondag en dinsdag naar Bonaire. Via www.klm.nl zijn complete Bonaire-vakanties te boeken. Meer informatie via de website www.infobonaire.com of bij het Bonaire Toeristenbureau: 023-5430704.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie