Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA debatteert over alternatief voor paars

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Debat over alternatief voor paars op 9 juni

Terwijl het paarse kabinet zich wentelt in tevredenheid over de nieuwe begroting, de VVD zich opmaakt een gooi te doen naar het premierschap en Ad Melkert de vadermoord op Wim Kok plant, wil de initiatiefgroep Confrontatie met de Toekomst het CDA prikkelen om een aansprekend en onderscheidend verkiezingsprogram te schrijven. Want het neoliberale beleid loopt op haar laatste benen. Van links tot rechts snakt men naar een alternatief.

Daarom organiseert Confrontatie met de Toekomst i.s.m. de Dertigersgroepen, het CDJA en het CDA-Vrouwenberaad, een debat over "het christen-democratisch alternatief", en wel op 9 juni, van 10.30 tot ongeveer 16.00 uur in De Rode Hoed (Keizersgracht 102) te Amsterdam.
De uitkomsten geven we mee aan het team, dat het CDA-verkiezingsprogramma schrijft.

's Morgens presenteert de Initiatiefgroep een christen-democratisch manifest voor de 21ste eeuw, waarna in workshops drie politieke offensieven worden besproken: een duurzaamheids-, een gerechtigheids- en een pedagogisch offensief. Dat gebeurt aan de hand van 12 toekomstgerichte stellingen.

Daarna (rond 14.00 uur) is er een plenair debat over de stellingen, waarbij commentaar wordt gegeven door o.a. Herman Wijffels (voorzitter SER), Joop Wijn (Tweede Kamerlid), Sjaak van der Tak (CDA-wethouder Rotterdam en ondertekenaar van "Een nieuwe lente") en Pieter van Geel (kandidaat-Tweede Kamerlid).

Kijk in de Agenda voor een uitgebreid programma en lees hier het manifest dat je ook digitaal kunt ondertekenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie