Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.30 uur

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.30 uur
Alcoholcontrole

UTRECHT Vrijdagavond werden 400 automobilisten op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Op de Nijenoord en Brailledreef werden drie bestuurders aangehouden die teveel hadden gedronken. Het hoogste promillage bedroeg 1.1. Daarnaast kregen zeventien personen een bekeuring omdat zij de autogordels niet om hadden.

Mishandeling

De Meern Vrijdagmiddag rond kwart voor drie werd een 18-jarige jongen uit De Meern in elkaar geslagen door een groep van ongeveer achttien jongeren. Zonder enige aanleiding werd op een grasveldje aan de Kleermakerslaan de jongen aangesproken door jongeren uit de groep. Toen er niet werd gereageerd op bepaalde vragen werd het slachtoffer zodanig geslagen en geschopt dat bij hem een tand afbrak. Ook de vrienden van de mishandelde jongeman kregen rake klappen. Op het moment dat passerende mensen zich met de situatie begonnen te bemoeien verdween de groep.
Er is aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Hennepkwekerij

UTRECHT Naar aanleiding van een melding over wateroverlast werd vrijdagavond rond acht uur een in gebruikzijde hennepkwekerij ontmanteld. In een woning aan de Lagenoord moesten agenten een deur forceren om een ernstige vorm van wateroverlast te stoppen. Naar later bleek, werd deze lekkage veroorzaakt door een hennepkwekerij op een zolderetage. Er werden ruim tweehonderd planten vernietigd. De technische installatie werd inbeslaggenomen. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.

Heler aangehouden

UTRECHT Bij onderzoek in een woning aan de Montfoortlaan werd vrijdagmiddag om vijf uur een 17-jarige Utrechter aangehouden. Bij de politie was informatie bekend dat in de woning gestolen laptops zouden liggen.
In de kelderbox en in een slaapkamer werden drie laptops en twee palmtops aangetroffen. Deze bleken bij nader onderzoek buit gemaakt bij straatroven in de omgeving van t Goylaan. De jongeman is voor nader verhoor ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie