Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 9-06-2001 Dagelijkse Persbericht
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Ongeval met dodelijke afloop
DRONTEN Vrijdagavond is een 34-jarige man uit Elburg overleden nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval op de Drontermeerdijk. Hij is door nog onbekende reden van de weg geraakt. De man droeg geen gordel en is uit de auto geslingerd. De traumahelikopter heeft hem overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle, alwaar hij aan zijn verwondingen is overleden.

Bromfietsdieven aangehouden
TOLLEBEEK Zaterdagochtend zijn drie jongens (19 jaar uit Wanneperveen, 19 jaar uit Meppel en 16 jaar uit De Wijk) aangehouden op verdenking van diefstal van bromfietsen. Even daarvoor was de bromfiets van een 20-jarige Urker gestolen. Hij vond hem echter even later zelf weer terug. Toen de Urker naar huis reed, zag hij de drie jongens bij twee bromfietsen staan, vertrouwde het niet en vroeg aan het drietal wat ze aan het doen waren. De jongens reden hierop snel weg op twee bromfietsen. De Urker belde de politie en gaf het signalement door. De politie startte een zoektocht in de omgeving en trof het trio aan op de Staartweg. Op het moment dat ze de politie zagen, reden ze een erf op. Twee verdachten konden kort daarna worden aanhouden. Even later kon ook derde verdachte aangehouden worden. Hij had zich verstopt in een boom. De bromfietsen bleken gestolen te zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Auto niet in orde
LELYSTAD Vrijdagnacht is op het Stationsplein een 24-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Surveillerende agenten ontdekten dat de kentekenplaten niet bij de auto hoorden. Bij controle bleek hij die kentekenplaten gestolen te hebben. De auto bleek niet op een juiste manier te zijn ingevoerd, niet verzekerd en niet apk-gekeurd. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en gedronken te hebben (360 ug/l, 0,82 promille). Hij is na verhoor met een serie bekeuringen weer heengezonden. De auto is in beslag genomen.

Rijden onder invloed
ALMERE Vrijdag aan het eind van de middag is een 48-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten in een onopvallende auto zagen op een oprit van de A6 dat hij geen gordel droeg. Ze probeerden hem hierop attent te maken, maar hij zag hen niet. Op de A6 bereikte hij een snelheid van 140 km/uur (waar 120 km/u is toegestaan). Vervolgens haalde hij de agenten rechts in. Op het politiebureau blies hij 350 ug/l (0,8 promille). Hij is met een aantal bekeuringen en een rijverbod van 2 uur weer heengezonden.

ZEEWOLDE Op de Gooiseweg is vrijdagnacht een 19-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 615 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed van bromfiets gevallen
ALMERE Vrijdag vroeg in de avond is op het Spoorbaanpad een 39-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. Hij had bij een val een bloedneus en enkele schaafwonden opgelopen. De agenten vermoedden dat er alcohol in het spel was en besloten de man aan te houden. De man probeerde zich hiertegen te verzetten en beledigde en bedreigde de agenten. Op het politiebureau aangekomen wilde hij niet meewerken aan een ademanalyse. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn.

Onder invloed te hard gereden
ALMERE Een 32-jarige automobilist uit Amsterdam is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed met een snelheid van 180 km/uur over de A6 (alwaar 120 km/uur is toegestaan). Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 1,17 (515 ug/l). Hij is met een paar bekeuringen en een rijverbod van 4 uur weer heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie