Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.30 uur

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.30 uur
Onder invloed

HARMELEN Vrijdagavond om half twaalf werd een 24-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij een benzinestation aan de Rijksweg A12 smeet hij het portier van zijn auto zodanig hard open dat schade ontstond aan een andere auto. Men kreeg het vermoeden dat deze man gedronken had waarna de politie werd gebeld. Bij controle van deze automobilist bleek dat hij een promillage had van 1.7
Dit bleek de tweede keer binnen een paar jaar zodat ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Aanhangwagen bijna 700 kg te zwaar

IJSSESTEIN Bij controle van een personenauto met aanhangwagen bleek de aanhangwagen te zwaar beladen. Een 29-jarige man uit IJsselstein reed met zijn personenauto over de Jan van der Heydenweg met achter zijn auto een ongeremde aanhangwagen. Deze bleek na weging geladen met maar liefst anderhalve ton zand. Op dit soort ongeremde aanhangwagens mag een vracht worden geladen van maximaal 750 kg.
Omdat de bestuurder bijna thuis was kon hij daar zijn lading lossen. Het kreeg wel een bekeuring van ruim zeshonderd gulden.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een 36-jarige man uit Maarssen werd vrijdagavond om kwart voor negen betrapt op het gebruik van alcohol achter het stuur. Hij reed met zijn auto over de Herenstraat en werd door de surveillerende agenten gecontroleerd. Agenten stelden aan de hand van het gedrag van de man vast dat hij teveel op had en wilden hem aan een blaastest onderwerpen. Dit werd door de verdacht geweigerd. Een GGD-arts heeft later op de avond bloed van de man afgenomen.
De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie