Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten district Sittard (H.P. 13.35 uur)

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 13.35 uur) Zaterdag 9 juni 2001

Geleen, rijden onder invloed:
Een 40 jarige inwoner van Klimmen is zaterdagmorgen 9 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur over de Rijksweg Zuid in Geleen waar de politie een routinecontrole instelde. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, terwijl daarnaast de APK keuring verlopen was, zo ook met de geldigheid van zijn rijbewijs. De automobilist die te horen kreeg dat er proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt en hij mee moest naar het politiebureau gaf te kennen dit niet te willen, werd boos en wilde vertrekken. Daarna werd hij aangehouden, maar pleegde verzet tegen zijn aanhouding. Geboeid werd hij overgebracht naar het bureau
Ook daar bleef hij weigerachtig. Hij wilde nergens aan meewerken en weigerde een ademanalyse af te leggen. Na een bevel zich te onderwerpen bleef hij halsstarrig zijn medewerking weigeren. De verdachte werd ingesloten. Tegen hem wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 26 jarige inwoner van Jabeek is vrijdagavond 8 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De politie kwam de dronken automobilist omstreeks 22.40 uur op het spoor na een telefoontje van een automobilist die achter hem reed. Deze meldde dat de auto voor hem constant over de weg slingerde en meerdere malen bijna van de weg raakte of op de verkeerde weghelft bijna met een andere auto in aanraking kwam. Op de Engelenkampstraat/Rosmolenstraat werd de auto door de bemanning van een politiepatrouille gecontroleerd. De bestuurder rook behoorlijk naar de drank hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Tegen de inwoner van Jabeek wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kreeg hij een rijverbod opgelegd van 5 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie