Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA-voorzitter Marnix van Rij: PvdA heeft Januskop

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA-voorzitter Marnix van Rij: PvdA heeft Januskop

"De PvdA is het spoor bijster, want terwijl minister Klaas de Vries zonder enige kennis van zaken inhakt op het CDA en aan wil sturen op paars III met eventueel Groen Links, wil vice-fractievoorzitter Adri Duijvestein dat PvdA, CDA en GroenLinks met elkaar gesprekken gaan voeren over een nieuwe coalitie. Met welke PvdA hebben we eigenlijk te maken?" Dit zei CDA-voorzitter Van rij vanmiddag in Amsterdam tijdens een bijeenkomst van Confrontatie met de Toekomst, een beweging van christen-democratische jongeren.

Een alternatief voor zeven jaar neoliberaal paars beleid was het thema van het debat in De Rode Hoed in Amsterdam. Centraal stond het manifest Een nieuwe zomer waarin een aantal jongeren een mogelijk alternatief voor paars schetst.

Van Rij rangschikte de PvdA onder de neoliberale partijen: "Waar de PvdA van Kok in de afgelopen zeven jaar pars beleid in ieder geval wel in geslaagd is, is het afschudden van de ideologische veren. De sociaal-democratie is al een tijdje in de uitverkoop. Van de oorspronkelijke doelstellingen van de PvdA is in het beleid nog maar weinig terug te vinden. De partij is vervreemd van de burgers. Als partijen niet meer herkenbaar zijn en de echte problemen - het wachten in de zorg, het wachten in de file, de onveiligheid op straat en de personeelstekorten in het onderwijs - ondanks het gunstige economische gesternte niet meer aanpakken, krijgen partijen als Leefbaar Nederland volop kansen.

"Leefbaar Nederland kan een flinke steen in de electorale vijver gooien, doordat het neoliberale paarse beleid op de klippen is gelopen. Als grootste lokale partij van Nederland - het CDA was ook bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 1998 de grootste partij - heeft de christen-democratie alternatieven voor Paars Wij hebben onder meer plannen voor de zorg, een duurzame samenleving, gezins- en familiebeleid, veiligheid, de WAO, de aanpak van armoedevallen, een vlakke belasting etc. etc. herstel van verantwoordelijkheid van de burger, onder meer door vraagsturing is de groene draad in onze plannen. Het CDA gaat met dit alternatief in 2002 zowel bij de gemeenteraads- als de Tweede Kamerverkiezingen voor winst" aldus CDA-voorzitter Marnix van Rij

Voor meer informatie: CDA-partijvoorlichting 06-53225950/070-3424842

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie