Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag op de recreatiebedrijven in Zeeland

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging van Recreatieondernemers Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Open dag op de recreatiebedrijven in Zeeland

Middelburg, 17 mei 2001

De verblijfsrecreatiesector organiseert op zaterdag 9 juni 2001 de Open Dag op de Recreatiebedrijven. Een groot aantal campings en groepsaccommodaties biedt de inwoners van Zeeland de gelegenheid om eens nader kennis te maken met de recreatiebedrijven in hun woonplaats. Naast een vrijblijvend bezoek kunnen de inwoners van Zeeland bij enkele campings in hun woonplaats tevens een gratis overnachting boeken in de nacht van 9 op 10 juni.

Recreatie en toerisme vormen langzamerhand de belangrijkste economische motor van Zeeland. Maar liefst 11 % van de beroepsbevolking is werkzaam in deze sector en het is te verwachten dat de omzet en daarmee de werkgelegenheid in de relatief schone vrijetijdsindustrie de komende jaren alleen maar zal toenemen. Dit betekent niet dat er meer mensen naar Zeeland zullen komen maar door kwalitatieve aanpassingen van de producten, worden de campings luxer en fraaier waardoor de sector een steeds betere positie op de markt kan innemen. Ontwikkelingen die snel gaan en waar met name de recreatieondernemers achter de schermen hard mee bezig zijn. Door middel van deze Open Dag willen zij nu niet eens alleen aan de recreanten maar juist aan de plaatselijke bevolking en de politiek, in de praktijk laten zien wat er allemaal in ontwikkeling is. Verschillende bedrijven hebben de laatste jaren hun voorzieningen (speeltuinen, toiletgebouwen, kampeerplaatsen, restaurants etc.) vernieuwd of totaal gerenoveerd naar de eisen van de tijd. Maar hiernaast zien we ook een andere ontwikkeling, namelijk de vergroening van de recreatiebedrijven in Zeeland. Dit betekent dat de campings, bungalowparken en groepsaccommodaties grote investeringen plegen in meer ruimte voor de recreant, dus grotere kampeerplaatsen, betere voorzieningen maar vooral veel aandacht voor natuurontwikkeling op en rond het bedrijf. Verschillende delen van bedrijven worden opnieuw ingeplant volgens de adviezen van Landschapsbeheer Zeeland met als doel daarmee ook de recreatiebedrijven in te kleden in het Zeeuwsche landschap.

Iedereen is welkom

Bovenstaande zaken kunnen nu eens rustig bekeken worden door alle inwoners van Zeeland op zaterdag 09 juni. Iedereen is bij onderstaande bedrijven van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Naast een rondgang over het bedrijf ontvangt men een gratis drankje terwijl sommige bedrijven speciale kinderactiviteiten organiseren. Gastheerschap is uiteindelijk ons vak. Dat gastheerschap vervullen wij niet alleen voor de kampeerder of de familie die komt overnachten maar wij willen dit ook graag aanbieden aan de bewoners van de steden en dorpen waar onze bedrijven zich vinden, aldus de initiatiefnemers van deze Open Dag, de heren K.J. Coppoolse (ZeelandCamping Ons Buiten in Oostkapelle) en E. Dekker van Camping Linda te Wemeldinge. Wij willen de bewoners en de politici graag in de praktijk laten zien met welke ontwikkelingen wij bezig zijn en daar biedt een Open Dag alle ruimte voor. De Camping van vroeger met een kleine kampeerplaats en een summier toiletgebouw bestaat al helemaal niet meer en het lijkt ons juist leuk met de bewoners te praten over de laatste ontwikkelingen zoals de renovaties, de opzet van ruime plaatsen, de Milieubarometer (het milieukeurmerk voor recreatiebedrijven) en vooral onze inzet bij natuurontwikkeling, want dat is de toekomst. Daarnaast bieden enkele campings, gezinnen de mogelijkheid om hun tent of caravan eens dicht bij huis uit te proberen, voordat de grote zomervakantie begint. Na een reservering ontvangen wij ook deze gasten graag op onze bedrijven , aldus Dekker en Coppoolse.

Een jaarlijkse Open Dag.

De brancheorganisatie van dag- en verblijfsrecreatiebedrijven RECRON is van plan deze Open Dag jaarlijks te laten terugkeren in het voorjaar. Sinds kort is RECRON niet alleen meer de brancheorganisatie voor de verblijfsrecreatie (campings, bungalowparken en groepsaccomodaties) maar sluiten ook de dagrecreatiebedrijven zich aan. Juist deze uitbreiding biedt de komende jaren enorme mogelijkheden voor de sector. De bedrijven kunnen elkaar versterken met hun product waardoor toeristisch Zeeland op een nog hoger niveau komt te staan. Aan het woord is RECRON regioconsulent Toon Peters. De grotere dagattractiebedrijven in Zeeland hebben dan ook al aangegeven dat zij volgend jaar graag meedoen aan deze Open Dag. We kunnen dan denken aan speciale arrangementen voor de inwoners van Zeeland waarbij men met het hele gezien bijvoorbeeld een bezoek brengt aan Het Arsenaal te Vlissingen en tevens de camping in hun woonplaats bezoekt. We kunnen ook denken aan thema-activiteiten die gericht zijn op de kinderen en terug te vinden zijn op een aantal campings op bijvoorbeeld Walcheren of Zuid Beveland. Het initiatief is in elk geval goed ontvangen en we gaan het jaarlijks uitbreiden, want onze sector heeft veel te bieden. Niet alleen aan werkgelegenheid en economische ontwikkeling maar ook op dagattractiegebied voor de hele bevolking van Zeeland, aldus Toon Peters van RECRON.

Waar kunt u terecht op 09 juni van 10.00-17.00 uur ?:

Schouwen-Duiveland:
Zeelandcamping Duinoord te Burgh Haamstede
Zeelandcamping Ginsterveld te Burgh Haamstede
Zeelandcamping De Wijde Blick te Renesse

Noord Beveland:
Zeelandcamping De Paardekreek

Zuid Beveland:
Camping De Inkel te Kruiningen *
Camping Het Veerse Meer te Wolphaartsdijk
Camping Scheldeoord te Baarland
Camping Linda te Wemeldinge
Camping De Veerhoeve te Wolphaartsdijk
Hof Maire, Z. Beveland

Walcheren:
Zeelandcamping Westhove te Aagtekerke
Zeelandcamping De Pekelinge te Oostkapelle
Zeelandcamping Ons Buiten te Oostkapelle
Camping In de Bongerd te Oostkapelle*
Camping Olmenveld te Serooskerke*
Vakantiecentrum Serooskerke te Serooskerke*
Camping Schoolzicht te Aagtekerke
Camping De Witte Raaf te Arnemuiden
Groepsaccomodatie Weltevreden te Oostkapelle *
Camping Oranjezon te Vrouwenpolder

Zeeuwsch Vlaanderen:
Zeelandcamping International te Nieuwvliet


* (op dit bedrijf geen gratis overnachting mogelijk)
Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Toon Peters, regioconsulent RECRON Zeeland, tel. 0118 659963.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie