Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste 'coast rafting' races in de branding van de Noordzee

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

JUVENTA

Uniek in Nederland: Gran Dorado Coast Rafting Championship

Uniek in Nederland

De Hollandse kust maakt deze zomer kennis met een nieuw waterspektakel. Voor het eerst worden er 'coast rafting' races gehouden in de branding van de Noordzee.

Het was in 1986 dat in de Belgische Ardennen de eerste 'raftingboten' opdoken. Rafting (met z'n zessen 'peddelen' in een grote rubber boot) op snelstromende rivieren is inmiddels uitgegroeid tot een uitdagende sport. Avontuur, water en teamspirit. Dit zijn de ingrediënten die rafting zo populair maken. Continue wordt er gezocht naar nog grotere uitdagingen, dus nu ook rafting op zee !
In 1994 werd met groot succes de eerste coast rafting wedstrijd georganiseerd voor de Belgische kust. Ook coast rafting is uitgegroeid tot een heus circuit met vele wedstrijden waar telkens honderden deelnemers per wedstrijd aan de start verschijnen.

Rafting op snelstromende rivieren is mooi, maar coast rafting is zeker zo spectaculair. Het trotseren van het getij, de branding, de wind en het water. Het komt bij coast rafting aan op teamspirit, doorzettingsvermogen en tactiek. Hoe geraak je na de Le Mans-start door de branding zonder teruggeworpen te worden op het strand en hoe kom je met een sterke stroming rond de boeien? Voor de deelnemers is het uitdagend zwaar. Voor de toeschouwers een waar kijkspektakel, zeker als er hoge golven zijn.

De Dutch Coast Rafting Championship wordt over twee weekenden uitgeschreven. Op 9 en 10 juni a.s. zal de eerste wedstrijd worden gehouden voor de kust van Gran Dorado Port Zélande. Op 29 en 30 september zal het tweede evenement plaatsvinden voor de kust van Zandvoort.
Teams van 6 personen kunnen zich inschrijven voor deelname in de klassen:

- sport teams

- recreatie teams

- business teams

- dames teams

Verwacht aantal deelnemende teams: 60 tot 80.

Om in aanmerking te komen voor de Dutch Coast Rafting Cup (het Nederlands Kampioenschap in alle vier afzonderlijke klassen) dienen teams aan beide wedstrijden deel te nemen. Daarmee kunnen zij in aanmerking komen voor een afvaardigingbewijs naar de World Championship Coast Rafting dat in 2002 voor de Belgische kust zal plaatsvinden.
Het is echter ook mogelijk dat teams zich inschrijven voor slechts één van de twee coast rafting races en daarmee strijden voor één van de twee Gran Dorado Cups.

Fantastisch Weekend ...
De coast rafting weekenden worden georganiseerd in samenwerking met de Gran Dorado bungalowparken Port Zélande (Ouddorp) en Zandvoort. Meedoen aan een coast rafting race is niet alleen een sportieve uitdaging. Veel aandacht zal worden besteed aan sfeer, gezelligheid én entertainment.

Op de zaterdag (eventueel al op vrijdagavond) is er voor ieder team (à 6 personen) een prachtige bungalow gereserveerd. Na de wedstrijdbriefing vertrekken de teams van het Gran Dorado-park naar het sfeervol aangeklede strand waar de speciale wedstrijdrafts, peddels, wetsuits en helmen al gereed liggen. Op deze zaterdag zullen training- & kwalificatieheats worden gevaren (net als bij de formule
1 races).


Zaterdagavond kunnen de deelnemende teams genieten van een uitgebreid dinerbuffet, gevolgd door een daverende Raft & Dance Party. Na het ontbijtbuffet op zondagmorgen zal het erom gaan spannen. De zondag staat volledig in het teken van de officiële races in de 4 klassen. Welk team gaat met de eer strijken en wint de Cup? Uitchecken bij Gran Dorado kan op zondagavond of desgewenst op maandagmorgen.

Een raftingweekend dat zijn weerga niet kent !!

Inschrijven ...
Teams kunnen zich inschrijven in de sportklasse, de recreatieklasse, de businessklasse of de speciale damesklasse. Een team bestaat uit 6 personen (mannen, vrouwen of mixed) - Minimum leeftijd is 14 jaar. Deelname aan een compleet verzorgd raftingweekend kost slechts fl. 282,50 per persoon (fl. 1.695,00 per team), inclusief :
- verblijf in een luxe Gran Dorado bungalow (max. van vrijdagavond tot maandagmorgen);

- 6 personen ontbijt- en uitgebreid dinerbuffet;
- gratis toegang tot de Raft & Dance Party;
- huur raftingmateriaal.

Voor businessteams zijn speciale arrangementen voor handen. Voor meer informatie en/of inschrijven: www.raft.nl


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie