Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saxion hogescholen bieden 'bezemklas' voor vwo'ers

Datum nieuwsfeit: 09-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hogeschool IJsselland
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool IJsselland


Deventer, 1 juni 2001

OPEN DAG OP ZATERDAG 9 JUNI

SAXION HOGESCHOLEN BIEDEN 'BEZEMKLAS' VOOR VWO'ERS

De Saxion Hogescholen (Enschede en IJselland Deventer) zullen in samenwerking met de Universiteit Twente aankomend schooljaar het aanbod doen om vwo-6 leerlingen die dit jaar zijn gezakt voor het vwo-examen, programmaonderdelen in de hbo-opleiding of wo-opleiding van hun voorkeur aan te bieden, aanvullend op hun activiteiten om ontbrekende vakcertificaten voor hun vwo-diploma te behalen.

Het vwo-hbo/wo traject dat zo ontstaat, biedt de leerling een volledig dagprogramma. Het volgen van hbo- of wo-modules geeft de leerling de kans zich vast op een komende studie te oriënteren, en er kan zelfs een kleine voorsprong worden opgebouwd voor een studie die vanaf september 2002 gevolgd gaat worden.
Tijdens de Open Dag op zaterdag 9 juni aanstaande (van 10.00 tot 13.00 uur) kunnen belangstellenden terecht voor nadere informatie.

Op 9 juni opent Saxion Hogeschool IJselland voor de laatste keer dit studiejaar haar deuren voor toekomstige studenten. Ook deze Open Dag staat in het teken van 'Hoogst Persoonlijk IJselland', waarmee de hogeschool op ludieke wijze laat zien waarin zij sterk is: persoonlijke, individuele aandacht voor de student (en bezoeker) in een informele sfeer. Naast alle informatie over de voltijdse opleidingen is er ruimschoots aandacht voor de mogelijkheden voor het volgen van onderwijs in deeltijd.

Vier nieuwe opleidingen
Saxion Hogeschool IJselland in Deventer gaat met ingang van het cursusjaar 2002-2003 de volgende vier nieuwe opleidingen verzorgen: International Business en Management Studies (IBMS), Accountancy, Vastgoedmanagement en Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO). Tijdens de Open Dag op 9 juni kunnen geïnteresseerden kennismaken met deze nieuwe opleidingsmogelijkheden.

Alle opleidingen verzorgen voorlichtingsrondes. In de kantine is een opleidingsmarkt waar alle opleidingen zich presenteren met een stand. De markt is vooral geschikt voor scholieren die zich breed willen oriënteren op verschillende opleidingsmogelijkheden. Ook studentenverenigingen, de Stichting Studentenhuisvesting, Studiefinanciering en de Stichting Studentensport presenteren zich op de markt.

Nadere informatie over dit persbericht:
Hogeschool IJselland BBZ/Communicatie
dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (hans.rombouts@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie