Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongerenmanifestatie over participatie en inspraak Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Laat je horen op 10 juni!

wo 23 mei 2001

Op 10 juni aanstaande vindt er een jongerenmanifestatie over participatie en inspraak plaats in het Theater aan de Parade. De organisatie ervan gebeurt door een aantal jongeren onder begeleiding van de Stichting Divers en medewerkers van de gemeente. Tijdens de manifestatie is er alle ruimte voor discussie, activiteiten en muziek. De aanwezigheid van jongeren van 12 tot 24 jaar is daarbij onmisbaar. Kom dus naar deze manifestatie en laat je horen!

Achtergrond
Uit eerdere onderzoeken en activiteiten blijkt dat jongeren de behoefte hebben om serieus genomen te worden door de gemeente, als het gaat om het voorbereiden en uitvoeren van beleid dat op hen betrekking heeft. Jongeren willen vooral betrokken worden bij de planning van voorzieningen en activiteiten in hun eigen buurt, maar ze willen ook meepraten/geïnformeerd worden over onderwerpen als veiligheid, hulp bij problemen, uitgaan, sport en cultuur, onderwijs en woonmogelijkheden. Tijdens de manifestatie zullen de jongeren een antwoord geven op de vraag hoe inspraak over deze onderwerpen doeltreffend kan worden georganiseerd. Om dit te bereiken, vindt er een zaaldiscussie plaats over mogelijkheden als de instelling van een Jongerenpanel of -raad, een Internetsite, een Jongerenkrant en vrijwilligersactiviteiten. Enkele mensen uit andere gemeenten vertellen hoe zij de inspraak hebben georganiseerd. Vervolgens kunnen de jongeren aangeven wat zij daarvan vinden en of zij zelf aan zoiets willen meedoen. Naast een inhoudelijke discussie is er veel ruimte voor muziek met bands als Duketown Cartel, Green en Xystus, een Streetdance-demonstratie van Aniek Holland, workshops streetdance en rappen, infostands en een open podium.

Programma
De manifestatie vindt plaats op zondagmiddag 10 juni van 15.00 tot ongeveer 20.00 uur in de Pleinzaal van Theater aan de Parade, met de volgende indeling:

15.00 17.00: discussieprogramma, onderbroken door muziek

17.00 18.00: workshops

18.00 18.30: open podium

18.30 19.30: optreden Xystus

Bezoek ook de speciale jongerensite:
www.s-hertogenbosch.nl/laatjehoren

De uitkomst van de manifestatie wordt samen met de resultaten van een aantal andere onderzoeken onder jongeren opgenomen in het Plan van Aanpak "Attractieve Jongerenstad".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie