Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 11.50 uur

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 11.50 uur
Alcoholcontrole

MONTFOORT In het kader van de actie `Doe nuchter, rij alcoholvrij` heeft de politie zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden op Achthoven Oost. In totaal moesten 90 bestuurders blazen.

Een persoon, een 28-jarige man uit Nieuwersluis had teveel gedronken. Op het politiebureau bleek hij 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een rijverbod van een uur een boete van 410 gulden kon de man zijn weg vervolgen.

In Mijdrecht werd in het kader van dezelfde actie op alcohol gecontroleerd op het Hofland in de nacht van zaterdag op zondag. Hier moesten 29 bestuurders een blaastest ondergaan een van hen, een 49-jarige man uit Nieuwkoop had teveel gedronken (1,4 promille).

Zijn rijbewijs is inbeslag genomen en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontroles

MONTFOORT Op de M.A. Reinaldaweg heeft de politie zaterdagochtend en middag met de lasergun een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 18 automobilisten bekeurd omdat ze de maximum snelheid van 80 km per uur overtraden. Een overtreder reed 113 km per uur. Verder werden nog drie automobilisten bekeurd omdat zij hun autogordel niet droegen.

Op de Geestdorp in Woerden werd zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Van de 547 gecontroleerde autos reden er 76 te hard. De maximum snelheid hier is 60 km per uur. Een overtreder reed 1010 km per uur.

Aanhouding tankers zonder betalen

BREUKELEN Op de rijksweg A2 heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond half drie, twee mannen aangehouden op verdenking van tanken zonder betalen bij een benzinepomp. Surveillerende agenten zagen na de melding van dit feit de auto rijden waar het om zou gaan.

Hierop is de auto staande gehouden en zijn de inzittenden, een 18-jarige en 20-jarige Amsterdammer overgebracht naar het politiebureau. Met een dagvaarding konden de twee enkele uren later het politiebureau verlaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie