Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten district Sittard (H.P. 14.15)

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-06-2001

Persberichten district Sittard (H.P. 14.15) Zondag 10 juni 2001

Holthum, woninginbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in een boerderijwoning aan de Kloosterstraat in Sittard een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door een serre te forceren. Vervolgens werd ook een achterdeur geforceerd waarna de inbreker in de woning kon komen. Uit de woning werden twee paspoorten, twee bankpasjes, een horloge en enkele betaalcheques weggenomen. De gedupeerde bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, woninginbraken:
In een woning aan de Luxemburgstraat in Geleen heeft zaterdag 9 juni 2001 een inbraak plaatsgevonden tijdens de afwezigheid van de bewoners. Een oppas ontdekte de inbraak na het aantreffen van een opengebroken achterdeur. Uit de woning werd een kluis ontvreemd met een nog onbekende inhoud. De bewoners komen vandaag terug van een vakantie en zullen vervolgens aangifte doen van de inbraak.

In een woning aan de Jos Klijnenlaan in Geleen vond zaterdag tussen 14.00 en 19.00 uur een inbraak plaats. Een raam in de toegangsdeur van de flatwoning werd geheel vernield waardoor de toegang tot de woning werd verkregen. De gehele woning werd doorzocht waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. Weggenomen werden een satelietontvanger en versterker en twee speakers. Mogelijk dat de inbraak gepleegd werd door twee vrouwen en een meisje die niet in de flat thuishoorden en gezien zijn tijdens de periode dat de bewoners afwezig waren.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 21 jarige inwoner van Sittard is zondagmorgen 10 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De politie controleerde de auto zondagmorgen omstreeks 03.10 uur op de Reigerstraat in n Sittard nadat de politieagenten de auto hadden zien rijden. Toen de bestuurder bij het naderen van de politieauto zijn auto meteen tot stilstand bracht, zijn lichten doofde en wegdook achter het stuur was er alle reden om een nadere controle in te stellen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen nog een bevestigd werd door de alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 1.3 promille. Tegen de inwoner van Sittard wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs waardoor de politie de auto in beslag heeft genomen. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, auto uitgebrand:
Zondagmorgen 10 juni 2001 omstreeks 04.45 uur heeft de politie op Watersley in Sittard een personenauto aangetroffen die van de weg was geraakt en vervolgens in brand raakte. Een bestuurder werd niet aangetroffen. De bestuurder van de auto heeft vermoedelijk in de bocht de macht over het stuur verloren waarna de auto van de weg schoot. De auto kwam daarbij in een akker terecht en vloog in brand. Op het moment dat de politie en brandweer ter plaatse kwamen was er geen bestuurder meer te bekennen. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Hij is rijp voor de sloop. Wie er in de auto gereden heeft is onbekend gebleven. Mogelijk is de auto zelfs gestolen zonder dat de eigenaar de diefstal heeft bemerkt. De politie stelt een onderzoek in. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de akker moeten takelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie