Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jarno Janssen wint EK-race in Rijeka

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

10-6-2001; Betreft wedstrijdverslag Europees Kampioenschap Kroatië, circuit Rijeka

JARNO JANSSEN WINT EK-RACE IN RIJEKA EN HERPAKT LEIDING

UNIEKE GENERALE VOOR EK-RACE TIJDENS GAULOISES DUTCH TT

Met een magistrale overwinning tijdens de 4e EK-race van dit seizoen in het Kroatische Rijeka, heeft de Brabantse coureur Jarno Janssen nogmaals zijn toekomstplannen (in 2002 terugkeren in de GP s) vet onderstreept. De 25-jarige coureur uit Helenaveen domineerde de race met groot machtsvertoon, daarbij zijn naaste concurrenten Adrian Coates (IRL) en David Garcia (ESP) het nakijken gevend. "Dit is een unieke generale voor de volgende EK-race, die op zaterdag 30 juni tijdens de Gauloises Dutch TT wordt afgewerkt. Een betere voorbereiding voor mijn thuisrace kon ik niet hebben", meldt een dolblije Janssen, die met zijn allereerste EK-overwinning ook weer de leiding in de tussenstand voor het 250cc Europees Kampioenschap heeft teruggepakt.

Nadat vorige week tijdens de GP van Mugello teammaat Haru Aoki al de overwinning pakte tijdens de herstartte 500cc regenrace, deed de 2e man uit het De Graaf Contracting Sent Waninge team het vandaag nog eens dunnetjes over met een gedecideerde overwinning, die hem 25 EK-punten en een fikse voorsprong in de stand opleverde. "Het hele weekeinde liep alles al op rolletjes. Ik had bijna de pole position gepakt, maar Coates dook er net 0,05 onder. Maar vanaf de start pakte ik meteen de koppositie. Na een paar ronden kwamen Coates en Garcia langszij, maar geen van hen wilde kopwerk doen. Toen ben ik er maar voor gaan zitten en heb ze de verdere 15 ronden het nakijken gegeven. Ik pakte de leiding van de race en stond deze niet meer af. Ze konden me nergens voorbij en ook uit mijn slipstream kwamen ze niet langs mij heen. Ik voelde me het hele weekeinde al oppermachtig en dat was niet onterecht. Ik dacht misschien dat mijn concurrenten wat achter de hand hadden, maar met snelle en geconcentreerde ronden tot aan de finishvlag kon niemand die allereerste EK-winst van me afpakken", aldus Janssen, die Garcia en Coates in dezelfde seconde achter hem zag finishen, waardoor hij halverwege het EK-seizoen 4 punten voorsprong heeft op de Ier en 10 op de Spanjaard.

Janssen genoot met volle teugen van zijn eerste EK-overwinning, brandde na zijn uitloopronde zijn achterband helemaal op met een burn-out en werd op het erepodium tot aan zijn onderbroek in de champagne gedrenkt. "Te gek gewoon", stamelde hij. "Ik heb er de afgelopen maanden keihard voor gewerkt en daar is dit de beloning voor. Volgende week rij ik nog een NK-race in Zolder (B), want dat is een uur van mijn huis en veel sponsors en vrienden willen me er graag zien rijden. Daarna hoop ik dat Hans Spaan mijn motor voor de Dutch TT nog een keer op de testbank onder handen wil nemen, zodat ik misschien in Assen voor ruim 100.000 toeschouwers weer kan stunten", blikt Janssen met goede moed vooruit naar de traditionele laatste zaterdag in juni. Henk van de Lagermaat deed ook goede zaken met een 6e plaats, voor Arno Visscher die 20e werd.

Uitslag 250cc EK-race + EK-stand na 4 van de 8 EK s:


1. Jarno Janssen, NL, De Graaf Contracting-Sent Waninge Honda, 27.59,465; = 160,8 km/uur gem.; 2. David Garcia, E, Honda op 0,167; 3. Adrian Coates, IRL, Honda op 0,391; 4. Lucas Oliver Bulto, E, Honda op 8,215; 5. Gabor Rizmayer, H, Honda op 8,329; 6. Henk van de Lagemaat, NL, Aprilia op 8,575; 7. Dirk Heidolf, D, Yamaha op 10,101; 8. Christian Gemmel, D, Honda op 20,052; 9. Nicolai Sorensen, DK, Yamaha op 20,357; 10. Jason di Salvo, USA, Honda op 26,769; 20. Arno Visscher, NL, Aprilia op 1.04,593;

Tussenstand 250cc Europees Kampioenschap:


1. Jarno Janssen, 71; 2. Coates, 67; 3. Garcia, 61; 4. Heidolf, 41; 5. Oliver Bulto, 38; 6. Vd Lagemaat, 33; 7. Gemmel, 28; 8. Rizmayer, 27; 9. Radomil, 24; 10. Mizera, 20; 22. Visscher, 6; 26. Filart, 2.

Voor meer informatie: Arie Molenaar (Team Manager), tel. 06 53 16 70 96

www.jarnojanssen.com

Copy-right vrij fotomateriaal van Jarno Janssen is te vinden op de CD-rom van het TT Circuit Assen, die bij de Dutch TT persmap met de persconferentie is uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie