Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 10 juni 2001
16:27 zondag 10 juni 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

RODEN
Aanrijding met letsel
Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is een 18-jarige automobilist uit Roden gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed over de Ceintuurbaan, toen een tegemoetkomende bestelauto linksaf sloeg en hem dus niet voor liet gaan. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige man uit Veenhuizen. De bestuurder uit Roden is met nek- en rugklachten overgebracht naar het AZG. Het dak van de auto werd er door de brandweer af geknipt.

BEILEN
Gestolen auto aangetroffen in Oranjekanaal
Zaterdagmorgen gaf een 22-jarige man uit Beilen bij de politie aan, dat zijn auto vanaf de oprit was gestolen. Daar kon hem worden meegedeeld dat zijn auto in de loop van vrijdagnacht al uit het Oranjekanaal was gevist. Het bleek dat er een hoeveelheid gereedschap uit de auto was gestolen, en dat de auto vermoedelijk daarna is gedumpt.

ASSEN
Inbraken in autos
Vrijdagnacht is aan de Krekelkleuven een auto opengebroken, en de radardetector is er uit gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Assen deed aangifte.
Zaterdagmiddag tegen 13.30 uur is een auto aan de Borgstee opengebroken. De dader werd daarbij betrapt en sloeg op de vlucht. Een getuige achtervolgde de dader, maar staakte dit toen hij met een schroevendraaier werd bedreigd.

ASSEN
Winkeldief opgepakt
Zaterdagochtend omstreeks 11.00 uur is een 40-jarige Assenaar betrapt bij de diefstal van enkele flessen likeur. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Nobellaan. De man kreeg een boete opgelegd van 250 gulden.

BOVENSMILDE
Tuinset gestolen
Vrijdagnacht is uit een tuin aan de Boerheem een complete teakhouten tuinset gestolen. Daarbij moet gebruik zijn gemaakt van een auto. De tuinset, bestaand uit een tafel en 4 stoelen, heeft een waarde van ongeveer 1500 gulden.

EMMEN
Verdachte van beroving aan het bureau gebracht
Zaterdagmiddag tegen 14.00 uur kreeg de politie een melding van een beroving bij een pinautomaat in de Wilhelminastraat. Het bleek dat een onbekende man had geprobeerd een 72-jarige vrouw uit Emmen van haar zojuist gepinde geld te beroven. Het was echter niet gelukt doordat de vrouw de dader te snel af was. Ze kon wel het signalement geven van de dader. Tijdens de zoekactie bleek echter dat een 17-jarige jongeman uit Emmen de dader had ingerekend en afgeleverd bij het politiebureau. Hij was hem na de poging tot beroving gevolgd en had hem naar het bureau weten te krijgen. De verdachte, een 21-jarige man uit Erica, is voor een nader onderzoek ingesloten.

ASSEN
Aanrijding door alcohol
Zaterdagnacht rond 5.30 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden over de Gedempte Singel. De politiemensen zagen dat de bestuurder, een 34-jarige man uit Gieten, een verkeersbord omver reed. De man bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 490. Hij kreeg een dagvaarding mee.

DALEN
Alcomobilist
Zaterdagnacht tegen 4.00 uur reed een 30-jarige man uit Enschede met zijn auto over De Bente. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 600. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij ontving een snelrechtdagvaarding.

HOOGEVEEN
Inbraak wijkgebouw
Bij een inbraak in het buurtgebouw aan de Sloodstraat is vrijdagnacht een cd-speler gestolen. De dader kwam binnen door de toegangsdeur met grof geweld open te breken.

TYNAARLO
Woninginbraak
Zaterdag overdag is ingebroken in een woning aan de Bouwakkers. Via een openstaand bovenraampje kon het keukenraam worden opengemaakt. De 42-jarige vrouw des huizes mist een geldbedrag uit haar portemonnee.

ZEIJEN
Aanhanger uit garage gestolen
Zaterdagmiddag of avond is uit een in aanbouw zijnde garage bij een woning aan de Rheeerweg een aanhangwagen gestolen. De garage was nog niet voorzien van een deur. De dader heeft de aanhanger er gewoon uitgereden.

ASSEN
Verdachten ergerlijke mishandeling aangehouden
Zaterdagnacht omstreeks 4.15 uur fietste een 21-jarige man uit Assen met zijn 19-jarige vriendin achter op de fiets over de Weiersstraat. Een auto naderde hem van achter en passeerde hem rakelings. De fietser schrok en schreeuwde naar de auto. De bestuurder hiervan stopte en vier mannen stapten uit. Deze grepen de fietser en sloegen en schopten hem. Hierbij is vermoedelijk ook nog een honkbalknuppel gebruikt. Daarna stapten ze weer in de auto en reden weg. De fietser is met diverse kneuzingen en bloedende hoofdwonden op straat blijven liggen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Daar zijn de verwondingen gehecht en behandeld, waarna de man huiswaarts mocht.
Kort na de mishandeling is tijdens het onderzoek dat direct werd ingesteld de bewuste auto aangetroffen, met alle vijf verdachten er in. Deze zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Het zijn jongemannen uit Assen in de leeftijd van 15, 16 (2x) 17, en 20 jaar.

RODEN
Verdachte mishandeling opgepakt
Zaterdagnacht is tijdens een opstootje in een café in de Raadhuisstraat, omstreeks 4.00 uur, een 21-jarige man uit Roden met een kapotgeslagen bierglas in zijn gezicht gestoken. De wond moest met een vijftal hechtingen worden gedicht door een arts. De dader, een 18-jarige jongeman uit Peize, kon korte tijd later worden aangehouden. De oorzaak van de ruzie is nog niet bekend.

SCHIPBORG
Auto gestolen
Zaterdagnacht is aan de Borgweg een rode Volvo 240 gestolen. De 39-jarige eigenares uit Westerbroek deed aangifte bij de politie.

BEILEN
Autos vernield
Zaterdagnacht zijn in de Hingstakkers en de Molenakkers zes autos vernield. Van de meeste autos werden de ramen ingeslagen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie