Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland verslaat Duitsland bij opening Beach Soccerseizoen

Datum nieuwsfeit: 10-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Nipte zege Oranje in overvalste thriller vormt hoogtepunt spectaculaire opening Beach Soccerseizoen

Onder grote publieke belangstelling heeft het Nederlands Beach Soccer team in Almere aartsrivaal Duitsland verslagen in een onvervalste thriller die maar liefst dertien treffers opleverde. Het team van aanvoerder Sonny Silooy zegevierde met 7-6 en legde daardoor beslag op de fel begeerde Nations Cup. De Grootste winnaar bij de officiële opening van de Foot Locker Beach Soccer series was echter het publiek dat, 25.000 groot in getal over beide speeldagen, de weg naar de 'Playa del grote Markt' wist te vinden.

Duitsland leek in de beginfase Nederland te verrassen met een onverwacht offensieve houding. Amper één minuut nadat arbiter Dick Jol de match had weggefloten, scoorde Uwe Bein prachtig 0-1. Ook de gelijkmaker van Simon Tahamata kon de indruk dat de Duitse equipe beter in de wedstrijd zat niet wegnemen. Hopday scoorde 1-2 en nadat Helmer en Hopday keeper Ponk op hun weg vonden was Ton Cornelissen plotseling succesvol voor de gelijkmaker. In de tweede periode had Oranje de zaken met name in de defensie beter onder controle waardoor Tahamata, Scholten en de uitstekende Cornelissen de druk op de goal van Michael Serr konden. Vanaf dat moment was de voor Nederland positieve balans in de wedstrijd terug en beantwoordde het scoreverloop volledig aan de hooggespannen verwachtingen. Grote man bij Oranje was debutant Ton Cornelissen die, ondanks het feit dat Bein en Helmer hun team met fraaie treffers lang in de race hielden, veertig seconden voor het einde met een prachtige dreun vanuit de linkerhoek zijn derde en Nederlands zevende treffer tot 'winning goal' promoveerde.

Naast de spectaculaire interland werd tevens een complete stedenronde voor amateurs afgewerkt, vierde de Eredivisie haar officiële presentatie en versloegen de Brabant Devils in de strijd om de Supercup de BSVZ Titans met klinkende cijfers. 5-1. Over twee weken krijgen de Foot Locker Beach Soccer Series een vervolg in Utrecht, alwaar de befaamde Neude voor een weekeinde vol samba, zand en voetbal eveneens wordt omgedoopt tot 'Playa del Neude'.

Voor meer informatie kunt u de website www.beachsoccer.nl raadplegen of bellen met Dave Offenbach: 06 512 799 40.

De Nederlandse Beach Soccer Bond

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie